Riu Anoia segan vida

 [Veure 14 comentaris]
24/04/2012

Aquesta darrera setmana i encara avui, hem vist com una vegada més se segava l’herba dels marges del riu Anoia al seu pas per Martorell.
Segada feta des d’una perspectiva que entén el riu com si es tractés de la gespa d’un camp de golf sempre curta.

Martorell-Viu i qualsevol persona amb una mica de coneixement sobre la natura sap que ara en plena primavera és el moment en que nidifiquen els ànecs, les polles d’aigua, i d’altres ocells, i ho fan en nius situats arran de terra i ocults entre la vegetació.

En segar la herba alta es destrueix l’amagatall on la femella d’ànec que esta covant, malmetent la niuada i eliminant la protecció que la vegetació ofereix als nius davant dels depredadors.

En aquesta darrera sega s’han malmès nombrosos nius, i només per desconeixement de la natura es pot prescriure una sega en ple període de nidificació. A més la segada impedeix a les plantes granar i fer llavor per a l’any que ve, redueix la biodiversitat de vegetals dels marges del riu. Biodiversitat ja malmesa per la obra feta als marges amb excavadora i la sembra amb llavors de jardineria que es va fer l’any passat. Sembra que res te a veure amb les plantes pròpies del riu.

Per tot això Martorell- Viu diu prou a la sega indiscriminada dels marges del riu Anoia i demana que no es faci mai més. Que la colònia d’ànecs tan apreciats pels veïns siguin tinguts en conte abans de trinxar la vegetació a tort i a dret.