Martorell Viu

Pàgina principal >> Les Noticies >> Martorell Viu: "Protegim l'Horta: l'espai fluvial de Martorelll està més amenaçat que mai"
Les nostres noticies
Protegim l'Horta

Martorell Viu: "Protegim l'Horta: l'espai fluvial de Martorelll està més amenaçat que mai"

14/12/2010

El passat dia 20 de novembre diverses entitats de Martorell vàrem participar en una jornada reivindicativa. Va consistir en escriure sobre l’asfalt de l’aparcament il·legal que l’Ajuntament ha construït sota el pont de l’Anoia, amb lletres gegants: “PROTEGIM L’HORTA 2010, eh A.C.A.?” fent referència a l’intent de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) de legalitzar-los modificant una vegada més la planificació fluvial.

Les paraules es van dibuixar amb fulles recollides de la mateixa horta i els participants van aprofitar els colors i els materials vegetals disponibles a prop de l’asfalt.

L’abril de 2009, un dia abans de ser asfaltat el mateix espai, ja hi vam escriure amb la sorra del riu amuntegada allà mateix “AIXÒ ÉS LLERA”. També per reivindicar la ona fluvial y el bosc de ribera que haurien de ser-hi en condicions normals.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el desig de preservar el domini públic hidràulic, l’horta de l’ Anoia, les seves ribes i riberes, ja que creiem que el riu encara és una magnífica oportunitat i no un problema com habitualment el presenten els seus gestors, que son l’ACA i l’Ajuntament.

En front de la política municipal d’abandonament de l’espai fluvial com a coartada per poder-lo urbanitzar més endavant, nosaltres creiem que s’ha d’aturar la destrucció i l’especulació sobre l’espai fluvial. Exemple d’això és que ja s’ha asfaltat la ribera del riu i està pactada amb l’Agencia Catalana de l’Aigua una nova ampliació de l’aparcament il·legal. També s’ha previst la futura construcció d’una Àrea Residencial Estratègica (ARE) a la plana al·luvial que s’inunda periòdicament com tots sabem. Estadísticament cada 10 anys.

Ens trobem davant d’una agressió al medi ambient que vulnera el Pla General Municipal de l’Ajuntament, la Planificació de l’Espai Fluvial de l’ACA i la Llei d’Urbanisme (que prohibeix edificar en zones inundables per períodes de retorn de 100 anys i l’ocupació de la zona fluvial amb aparcaments). També infringeix la Directiva Marc de l’Aigua i la Directiva d’Inundacions, que diuen clarament que s’han de preservar i protegir els rius i els ecosistemes fluvials associats de l’ocupació amb usos no permesos

L’ACA ha passat sorprenentment d’un expedient de restitució del medi alterat al març, a un altre de legalització i ampliació dels aparcaments a l’octubre en zona fluvial. L’Ajuntament, per la seva part, arrossega l’ACA una i altra vegada cap al costat de la il·legalitat.

Estem obligats i l’administració també, a respectar, conservar i protegir el nostre entorn natural. Pel que fa al riu volem un riu com cal, poder gaudir de la seva riquesa, el seu paisatge i els seus valors naturals. Un riu no és un canal, no es pot asfaltar, no es pot malbaratar d’aquesta manera, un cop destruït no es pot recuperar.

Cal recordar que el 2010 es l’any internacional de la Diversitat Biològica i l’ACA i l’Ajuntament han decidit precisament aquest any destruir l’ecosistema fluvial i asfaltar la ribera del Anoia.

VOLEM UN RIU VIU, DEIXEU EN PAU AL RIU
 

 [Veure 2 comentaris]

Més imatges

Protegim l'Horta
Protegim l'Horta
Protegim l'Horta

[ Fer comentari ]

Roobinjut
06/08/2012
23:40

Proposo que aquesta Entitat protegís TOT Martorell, inclús la repentina (d'avui) de tala d'arbres a Les Rambles de Les Bóviles. NO trobo bé que pel fet de que s'acostin festes sempre ho tinguin que pagar els arbres i les plantes ó fins hi tot el Riu, com també si fan actuacions en aquests moments i sembla com si a NINGÚ li importés res ´o almenys NO veig aquest sentiment al carrer.

Inútils
25/08/2012
13:13

Mes aparcaments a la llera. Una i altre vegada cap al costat de la il·legalitat arrasant el llit del riu. Aquestes neteges selectives que fan al riu, no evitaran les inundacions cada vegada que el riu Anoia vulgui baixar fort. Amb aquests diners que es gasten inútilment, mes valdria arreglar la palanca que fa pena i es un perill.

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell