DESCRIPCIÓ

Totes les activitats esportives que fomenta l’entitat es faran a través d’un Club Esportiu adherit a la Federació Catalana d’Esports ACELL.
Des del Club promourem totes les competicions esportives, tant regionals com nacionals, lligues i els jocs Specials Olympics.
La finalitat del club es fomentar l’activitat esportiva a les persones amb discapacitat intel•lectual, per això es proporcionaran totes les facilitats per a que tothom pugui participar. Arc de Sant Martí organitza un seguit d’activitats relacionades amb la pràctica de l’esport a través de les relacions socials i la inclusió a la comunitat.

ACTIVITATS ESPORTIVES

• PREPARACIÓ FÍSICA I ESPORT
• NATACIÓ
• FUTBOL SALA
• BASQUET
• PETANCA
• ACTIVITATS INCLOSES A LA COMUNITAT
• COMPETICIONS, LLIGUES I CAMPIONATS

PREPARACIÓ FÍSICA I ESPORT
Funcionament:
Es una activitat que es realitza durant tot l’any exceptuant el mes de vacances que coincideix amb l’agost.
Els grups estables d’aquesta activitat es troben els dilluns i divendres de 18 a 20 hores.
Cada persona segons les seves competències físiques i la seva capacitat de comprensió es destina a un grup o un altre amb la finalitat de poder treure el màxim de profit a la sessió plantejada.
És recomana que per a un bon seguiment de la classe dirigida les persones tinguin una edat superior a 13 anys, tot i que sempre es poden valorar les necessitats concretes de cada persona,
Durant les sessions es practiquen les diferents modalitats esportives que presenta el programa de l’activitat i es fomenten actituds socials vinculades a l’esport.
L’activitat la condueixen dues o tres persones depenent de la dificultat dels grups, ja que a aquesta activitat també participen persones amb una necessitat de recolzament generalitzat. Treballant amb els grups separats en subgrups o dividint les tasques esportives i assistencials quan és necessari.
Aquest espai també serveix com entrenament per les competicions esportives federades de la Federació Catalana d’Esports (ACELL).
La inscripció i les quotes es faran a l’entitat segons la proposta del conveni de col•laboració amb el Patronat d’esport de Martorell.
El calendari de les sessions de l’activitat el faran conjuntament el Patronat d’esports amb l’Entitat.

NATACIÓ
Funcionament:
L’activitat es realitzarà durant tot l’any fent vacances d’estiu durant el mes d’agost.
Els dissabtes de 10:30 a 13:30h
L’activitat està indicada per a persones amb discapacitat intel•lectual que per algun motiu no podem fer la mateixa activitat a un grup normalitzat.
Hi ha cinc grups diferenciats per nivell de comprensió i habilitats esportives.
Durant les sessions es practiquen exercicis específics per a cada grup.
Els grups estan dividits en dues franges horàries, de 10:30 a 12h i de 12 a 13:30h. L’activitat la porten 3 monitors a primera hora i 3 monitors a segona hora.
Els grups dels inicis són més assistits i encara que són menys usuaris necessiten molta més col•laboració de l’adult tant a l’aigua con fora de l’aigua.
La inscripció i les quotes es faran a l’entitat traspassant les dades al Patronat Municipal d’esports per donar l’opció als usuaris de fer lliure us de les instal•lacions amb un preu especial.

FUTBOL SALA

La finalitat de l’activitat de futbol sala és:
Aprofundir una mica més a les disciplines esportives d’equip i fer una preparatori per a poder jugar contra adversaris, fomentar l’educació física i tenir una bona salut esportiva és important però no hem de deixar de banda que l’esport és competició. A tots ens pot agradar compartir les nostres habilitats, recrear-nos i gaudir practicant un esport amb companys. A aquesta activitat es dona la possibilitat d’entrenar a futbol per a poder competir a la lliga catalana de futbol sala que organitza la federació d’esports.

El Futbol sala està adreçat a nois i noies de més de 10 anys i que les seves capacitats li permetin participar en joc compartit.

Les sessions dels entrenament aniran a càrrec d’un entrenador i un monitor de suport de l’entitat.

L’activitat és molt semblant a l’activitat esportiva genèrica però només enfocada a un modalitat que és el futbol, les sessions es plantegen com entrenaments. Els entrenaments tindran lloc a les instal•lacions esportives municipals de Martorell tots els dimecres de 19 a 20h.

Els partits es jugaran els dissabtes i l’horari encara no està determinat.

El servei que s’ofereix a l’activitat inclou fitxa federativa, desplaçaments als partits i sessions d’entrenament, al inici de l’activitat es recomana que cada noi tingui l’equipament necessari per a competir.

Els objectius del futbol sala són:

Aconseguir formar als nois per entendre el funcionament de joc i dur-lo a la practica dintre de les seves capacitats. D’aquesta manera es podrà crear un grup consolidat que s’intentaria variar el mínim ja que es una activitat una mica tancada.
A les sessions és treballen els objectius específics del futbol sala facilitant els exercicis i adequant-los a les possibilitats de cada noi.
Fitxa de l’activitat

BASQUET

La finalitat de l’activitat de bàsquet és:
Després de treballar durant temps les diferents modalitats esportives, es va creure convenient que els nois escollissin una per a realitzar una activitat paral•lela més específica. Com a primera experiència van tenir el Futbol Sala i arrel dels resultats es va proposar fer també bàsquet i d’aquí va sortir l’equip de l’Arc de Sant Martí que esta federat a la Federació Catalana d’esport per a disminuïts psíquics. Aquesta activitat es realitza a les instal•lacions esportives Municipals de Martorell.
El Bàsquet està adreçat a nois i noies de més de 10 any amb un nivell mig de comprensió.

Les sessions dels entrenament aniran a càrrec d’un entrenador de l’entitat i un monitor de suport.

L’activitat és molt semblant a l’activitat esportiva però només enfocada a un modalitat que és el bàsquet, les sessions es plantegen com entrenaments. Els entrenaments tindran lloc a les instal•lacions Esportives Municipals els dimecres de 19h a 20 h.

Els partits es jugaran els dissabtes en horari de lliga catalana a les instal•lacions que determina da Federació d’esports. El servei que s’ofereix a l’activitat inclou fitxa federativa, desplaçaments als partits i sessions d’entrenament, l’equipament és a càrrec de l’entitat, es proporcionarà un equip per a jugar els partits i l’entitat es cuidarà que portar-ho i tenir-ho a punt sempre que sigui necessari.

Els objectius del bàsquet són:
Aconseguir formar als nois per entendre el funcionament de joc i dur-lo a la practica dintre de les seves capacitats. D’aquesta manera es podrà crear un grup consolidat que s’intentaria variar el mínim ja que es una activitat una mica tancada.
A les sessions és treballen els objectius específics del bàsquet facilitant els exercicis i adequant-los a les possibilitats de cada noi.
 

PETANCA

La finalitat de l’activitat Petanca és:
Després de treballar durant temps les diferents modalitats esportives, es va creure convenient que els nois escollissin una per a realitzar una activitat paral•lela més específica. Com a primera experiència van tenir el Futbol Sala i el Bàsquet, degut a que aquestes dues activitat estaven adreçades a persones que estiguessin capacitades a realitzar esports d ‘equip amb un nivell de complexitat força elevat pels alguns dels nostres usuaris es va proposar fer també Petanca, ja que aquest esport donava l’oportunitat de practicar el joc en equip a persones amb un nivell mes baix. Les diferents tripletes de Petanca que hi participen també estan federades i participen a la corresponent lliga catalana que organitza de la Federació d’Esports. Aquesta activitat es realitza a les pistes de Petanca Municipals del barri Camí Fondo i compte amb la col•laboració del club de Petanca Tres Boles. La Petanca està adreçada a nois i noies de més de 10 any amb un nivell mig i baix de comprensió.
Les sessions dels entrenament aniran a càrrec d’un entrenador de l’entitat i un monitor de suport.
L’activitat és molt semblant a l’esport adaptat però només enfocada a una modalitat que és la Petanca, les sessions es plantegen com entrenaments.

Els entrenaments tindran lloc a les pistes de Petanca els dimecres de 17:30 a 19h. Els partits es jugaran els dissabtes i l’horari encara no està determinat. El servei que s’ofereix a l’activitat inclou fitxa federativa, desplaçaments als partits i sessions d’entrenament, a l’inici de l’activitat es recomana que cada noi tingui l’equipament necessari per a competir.

Els objectius de la Petanca són:
Aconseguir formar als nois per entendre el funcionament de joc i dur-lo a la practica dintre de les seves capacitats. D’aquesta manera es podrà crear un grup consolidat que s’intentaria variar el mínim ja que es una activitat una mica tancada.
A les sessions és treballen els objectius específics de la petanca facilitant els exercicis i adequant-los a les possibilitats de cada noi.
 

INTEGRACIÓ ESCOLA ESPORTIVA D’ESTIU
Funcionament:
La activitat es realitzarà durant el mes de juliol de dilluns a divendres de 9 a 13h.
Està adreçada a nens de 3 a 16 anys.
Els nois es repartiran als diferents grups de l’activitat depenent de les seves capacitat i de l’edat.
El contingut de l’activitat serà el mateix que del grup però els exercicis i jocs s’adaptaran a les necessitats dels nens integrats.
L’activitat la portarà el monitor responsable del grup i el monitor d’integració es farà càrrec dels nens amb necessitats especials.
La inscripció i les quotes es faran a les oficines del Patronat Municipal de serveis i atenció a les persones de Martorell. Els interessats tindran que aportar un certificat del centre on assisteixen especificant les necessitats de recolzament de cada nen.
 

INTEGRACIÓ A ACTIVITATS ESPORTIVES PER A NENS DURANT EL CURS ESCOLAR
Funcionament:
La activitat es realitzarà de gener a juny i de setembre a desembre a l’horari dels grups que s’incloguin dintre del programa.
Està adreçada a nens de 3 a 11 anys.
Els responsables de les diferents activitats realitzen la distribució de grups i recomanen la necessitat d’un monitor de suports en els casos de dificultats de nens que no segueixin l’activitat degut a la seva discapacitat..
El contingut de l’activitat serà el mateix que del grup però els exercicis i jocs s’adaptaran a les necessitats dels nens integrats.
L’activitat la portarà el monitor responsable del grup i el monitor ’integració es farà càrrec dels nois amb discapacitat intel•lectual..
La inscripció i les quotes es faran a les oficines del Patronat Municipal de serveis i d’atenció a les persones Martorell. Els interessats tindran que aportar un certificat del centre on assisteixen especificant les necessitats de recolzament de cada nen.
 

MODALITATS DE COMPETICIÓ
Campionats regionals
Cada any la Federació d’Esport organitza campionats regionals de totes les modalitats esportives que integren Special Olympics.
Els equips de l’entitat participen a les modalitats de Natació, Bàsquet, Futbol Sala, Petanca, Ciclisme, Gimnàstica i Atletisme.
Per preparar aquest esports es fa l’entrenament a l’activitat de preparació física i esport i als entrenaments d’esports d’equip. La majoria dels nois tenen qualitats per participar en més d’una modalitat esportiva i intentem que puguin participar al màxim número de jornades, encara que sigui en proves d’un nivell baix, pel fet de que la nostra filosofia es la de participar i gaudir de l’activitat com a prioritat.
La jornada s’organitza des de primera hora del matí que surten els autocars fins el vespre que arribem a Martorell. Per motius d’organització els monitors es fan càrrec dels nois durant tot el dia, encara que no estiguin participant. Sempre van monitors que fan funcions d’entrenadors i altres que s’encarreguen més de treballar conductes de comportament.
Als campionats es preveu que participaran uns 35 nois per campionat.
Des del club se’ls organitzarà la sortida per tot el dia, buscant els llocs per dinar i esmorzar i activitats paral•leles per passar la jornada mentre no es competeix.

Els campionats de Catalunya previstos pel proper any són;

NATACIÓ
BASQUET
PETANCA
FUTBOL SALA
ATLETISME

Les seus i les dates d’aquests campionats encara no estan determinades.
A aquestes jornades esportives els esportistes van acompanyats d’un monitor per a cada 5 nois i el delegat del centre.

Aquest any 2010 es celebren els jocs catalans d’Special Olympics, com és tradició al nostre club hi haurà una delegació que ens representarà a les modalitats de basquet, petanca, futbol sala, natació i atletisme.

Lliga catalana de Basquet
És un campionat regular que es celebra durant tot el curs. Es juguen partits amb funcionament de lliga.
Aquest nois aniran a les competicions acompanyats d’un monitor, utilitzaran el transport públic (Tren i Metro) fins a les pistes esportives de les llars Mundet o de Montbau que és on es realitzen el partits.
Proporcionarem als esportistes un equipament específic per aquesta activitat.
La regularitat dels partits és de dos mensuals.
Per a participar en aquesta competició és imprescindible inscriure als nois com a socis de la Federació i obrir una fitxa que els hi dona dret d’accés a les instal•lacions amb un carnet.

Lliga catalana de Petanca
És un campionat regular que es celebra durant tot el curs.
Nosaltres presentarem tres tripletes a diferents nivells de joc.
Aquest nois aniran a les competicions acompanyats de dos monitors, utilitzaran el transport públic (Tren i Metro) fins a les pistes esportives de les llars Mundet o de Montbau que és on es realitzen el partits.
Proporcionarem als esportistes un equipament específic per aquesta activitat.
La regularitat dels partits és de dos mensuals.
Per a participar en aquesta competició és imprescindible inscriure als nois com a socis de la Federació i obrir una fitxa que els hi dona dret d’accés a les instal•lacions amb un carnet.

Competicions no federades
Són competicions que s’organitzen a nivell trobada de centres i trobades socials en les que ens agrada participar per trobar un lloc on passem una estona agradable relacionada amb l’esport.
La predisposició és de participar sempre que ens conviden i anualment s’intenta organitzar algun campionat d’estiu a l’entitat on donem l’opció a participar a tots els nois de l’entitat. Aquest estiu està programat realitzar el Campionat de Petanca al mes de juliol organitzat i promogut pel club de petanca TRES BOLES..

Totes aquestes activitats esportives sempre es realitzen paral•lelament amb excursions per a familiars i acompanyants que vulguin venir a donar suport als esportistes.
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell