CLUB HANDBOL MARTORELL

Cinquanta anys d'handbol a Martorell

          Fins fa poc temps, la data de fundació del Club Handbol Martorell es creia que era l'any 1956, i així ho demostrava el fet de que s'havien celebrat les noces d'argent l'any 1981 amb el recordat partit internacional entre les seleccions d'Espanya i Cuba com a acte principal. Però vet aquí que, després de demanar un simple certificat d'inscripció del club a la Federació Catalana d'Handbol (FCH), vàrem observar amb no poca sorpresa que el màxim organisme de l'handbol català datava la inscripció del primer club d'handbol de Martorell a l'any 1951. Aquesta noticia canviava de sobte la història del nostre club ja que anticipava en cinc anys la data que fins aleshores era la que es considerava com a naixement oficial del Club Handbol Martorell (Inicialment anomenat Frente de Juventudes), amb tot el que això suposava.

          En unes primeres converses amb alguns dels considerats pioners de l'handbol local no en vàrem treure l'aigua clara. Segons ells, el primer equip d'handbol a Martorell va ser el que va competir a nivell comarcal en categoría juvenil l'any 1956. En aquest cas estàvem parlant sempre d'handbol a set, tal i com es disputa avui en dia. Així doncs, aquesta confusió en les dates ens va obligar a cercar informació escrita sobre el tema als diaris locals de l'època. Concretament, és el butlletí esportiu Martorell Deportivo (1945-1953), el que ens ha aclarit en gran part els dubtes existents. Aquest butlletí quincenal creat l'any 1945 per Francesc de P. Massana recollia en els seus 178 números vàries informacions relatives a la introducció de l'esport de l'handbol a Martorell en la seva modalitat inicial a onze. Tot i això, és indubtable que l'any 1956 és el moment de la veritable creació del primer equip oficial d'handbol a set de la mà de Joseph Tella i Baroy, però també és cert que no podem deixar de banda que van existir uns precedents a Martorell del desaparescut handbol a onze van ser la llavor que permetria pocs anys més tard consolidar el nou eport de l'handbol entre el jovent martorellenc de forma definitiva.

          Avui en dia, ja al segle XXI i després d'haver pasta per diferents etapes, l'handbol local continua mantenint viu l'esperit de tots els que han format part de la nosta entitat en la seva llarga història. Actualment més de cent jugadors practiquen handbol a Martorell aplegats en set equips, continuant la tradició d'un esport que al llarg de més de mig segle ha aplegat a vàries generacions de joves esportistes locals. Esperem que d'aquí a cinquanta anys l'entitat pugui celebrar el seu centenari en la millor situació posible, fent que l'handbol segueixi sent un dels esports més arrelats a la nostra vila.

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell