ESTÚPIDS amb Ferran Rañé

 
13/10/2014

          Diumenge, 19 d’octubre de 2014 a les 19h.

ESTÚPIDS amb Ferran Rañé

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell i Solvay.

Descomptes a majors de 65 anys, menors de 25 anys, aturats i grups de més de 10 persones

Venda anticipada de les entrades, el divendres de 19 a 21h. a 12 €

Venta a taquilla el mateix dia 15€


 

Autoria: Blanca Bardagil, Ferran Rañé

 

Directors: Blanca Bardagil

 

Durada de l'espectacle: 70 minuts

 

Sinopsi:

Estúpids és l’espectacle, per a un sol actor, que hem construït a través d’improvisacions i que hem dotat de certes singularitats. Singular resultarà la manera d’adreçar-nos al públic, com també ho serà l’insòlit personatge que rep i condueix als espectadors al llarg de tota la peça.

Ens vam inspirar, com a punt de partida, en Les lleis fonamentals de l’estupidesa humana, que Carlo Maria Cipolla (1922-2000) va publicar al 1988. Es tracta d’un intel·ligent, divertit i explosiu assaig que qualifica els estúpids com un grup més poderós que grans organitzacions com la Màfia o el Complex Militar Industrial (MIC), un grup que, sense reglaments ni líders, aconsegueix efectes devastadors per a la nostra societat.

Al nostre espectacle, els espectadors són a punt d’assistir a una conferència  itinerant sobre l’estupidesa que imparteix un prestigiós professor, apartat de la Universitat i de la classe intel·lectual. Però avui el Professor arriba tard. En Lluís Guiu, l’esborra-pissarres professional i  home per a tot del Professor, s’oferirà a començar ell mateix la conferencia, que coneix de memòria.

L’espera s’allarga i en Lluís imitarà el Professor, per a tots nosaltres, alhora que va construint una particular gresca teatral. Ens conduirà al seu món privat i entranyable, al del seu admirat Professor i al de les seves tesis acadèmiques. Ens farà dubtar i somriure dels límits de l’amistat, de la realitat, de l’absurd i de la pròpia estupidesa.

El joc de donar vida a dos personatges i la teatralitat senzilla d’entrar i sortir d’ells, hauran d’ajudar a apropar-nos a un món tan insòlit com reconeixible.

 

* Recordeu de venir amb la tarjeta tots els que vàreu adquirir l’abonament de temporada.

 

* dins la Campanya ESCENA 25