L’Associació de Dones Progressistes de Martorell és una organització sense ànim de lucre que pretén donar resposta a les inquietuds de les dones del municipi de Martorell. L’Associació de Dones Progressistes de Martorell és la primera associació, amb aquest perfil social, que treballa amb i per les dones.

L’Associació de Dones Progressistes de Martorell, ja des dels seus inicis a l'any 1996, sempre ha tingut la voluntat d’engegar projectes propis o bé potenciar i/o participar en altres, realitzats per altres Organismes i Institucions, que vinguessin a donar resposta a les necessitats e inquietuds de les dones.

Hem de destacar que amb data 11 de Juny de 1996 es registren oficialment els Estatuts de l’Associació de Dones Progressistes de Martorell i es crea la Primera Junta de l’Associació de Dones Progressistes de Martorell amb les següents dones i càrrecs (Presidenta: Mercedes Jasanada, Secretària: Ana Nofuentes, Tresorera: Juana García i Vocals: Josefina de la Torre i Mª Teresa Corbera).

La història de l’Associació de Dones Progressistes de Martorell demostra, per la seva trajectòria, que ha desenvolupat una estructura amb importants vincles amb les diferents associacions federades i, a partir d’aquestes, amb les administracions locals corresponents.

L’Associació de Dones Progressistes de Martorell, es troba ubicada a la Primera Planta del Centre Cultural del municipi de Martorell (Baix Llobregat), situat a la Plaça de les Cultures, s / n . Per saber les nostres dades de contacte clica sobre "ON SOM".

L’Associació de Dones Progressistes de Martorell, porta a terme durant tot l'any el Servei Jurídic Gratuït per a Dones, Participació en Festes i Actes Locals, Exposicions, Xerrades, Col•laboració en Actes dels Serveis Socials - Servei d’Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Martorell, del Patronat Municipal de Serveis d'Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Martorell, de la Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat i de l’Institut Català de les Dones (ICD), Participació Setmanal (Dimecres) en l’Espai “Tarda Oberta Espai de Tertúlia per a Dones”, Col•laboració amb Entitats Culturals Locals (Fundació Francesc Pujols, Centre Cultural i Recreatiu El Progrés – Que va celebrar el seu Centenari, Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, ...).

També, vam realitzar la Col•laboració de l’Acte d’Apadrinament de l’Associació Fibromiàlgia del municipi de Martorell, Col•laboració en la Caravana de Carnestoltes (2004) del municipi de Martorell, Col•laboració al 1er. (any 2002), 2on. (any 2006) i 3er. (any 2010) Congrés de les Dones del Baix Llobregat, dintre els Actes Commemoratius del Dia Internacional de les Dones – Participació en la Obra Teatral “Fins que la Mort ens Separi”, Celebració Sopar de les Dones, Sortida Cap de Setmana a Ampúria Brava, Col•laboració en la Fira de Primavera de Martorell d’Entitats amb la participació activa d’un Estand / Vitrina, Col•laboració amb la Federació de Dones per la Igualtat del Baix Llobregat amb els Estands de les poblacions d’Abrera i Gavà (Baix Llobregat), Participació amb el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Actes Commemoratius del Dia Internacional de les Dones (8 Març) i Actes Commemoratius del dia Internacional de la Violència de les Dones - 25 de Novembre, Participació en els Tercers Dimecres de cada mes a la Manifestació Silenciosa en Record de les Dones Víctimes de Violència de Gènere, Participació a la Calçotada del Cinqüentenari de la Penya Barcelonista, Participació de la XIII Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs dels Amics de Sant Antoni Abat de Martorell, Participació al Consell de les Dones del Baix Llobregat, Participació Anual del Sopar del Càncer de Mama, Participació en la Loteria de Nadal, Participació en els Actes Públics del Palau del Parlament de la Generalitat de Catalunya, Participació a la Jornada "Construint una Professió: Agents d'Igualtat - Com avancem en el Reconeixement de la Professió" organitzada per l'Associació de Professionals Agents per a la Igualtat (Entitat: AIO.CAT), Participació Anual als Premis de Comunicació No Sexista que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), Participació als Actes de la "Federación de Mujeres Progresistas de Madrid", Participació de Carme Batlle l'any 2009 subvencionada pel Patronat de Cultura de Martorell a la Investigació Històrica de l'Època Medieval de la Notícia d'Història de Martorell -  Testament de Bernat de Rosanes, Cavaller i Senyor de Martorell, des de l'any 2002 la realització del Taller de Manualitats per a Dones, Taller de Ioga per a Dones (finalitzat l'any 2007), Col•laboració Donació diferents Llibres a la Biblioteca Francesc Pujols del municipi de Martorell (Diputació Barcelona), Col•laboració Mitjans Comunicació a Ràdio Martorell i Agenda Cultural del Patronat de Cultura de l'Ajuntament de Martorell, Col·laboració al Pla Transversal de Polítiques de Dones del Baix Llobregat (2008 - 2010), ...

Des del mes de Maig de 2008 la Junta Directiva de l’Associació de Dones Progressistes de Martorell està composta per les següents dones (Presidenta: Núria Amat (Presidenta des de l'any 2001), Secretària: Assumpció Casanovas, Tresorera: Montserrat Maré i Vocals: Assumpció Tió, Josefa Roca i Mª Teresa Alemany).

A partir del gener del 2014 la composició de la Junta Directiva ha canviat, i podeu veure-la a l'apartat   "QUI SOM"

L’Horari del Despatx d’Atenció al Públic de l’Associació de Dones Progressistes de Martorell és Divendres de 18:00 h. a 20:00 h., des del mes d'Octubre fins el mes de Juny.
 

Olga Monfort Moñino
Presidenta Associació Dones Progressistes de Martorell
 

Martorell,  Març 2014

 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell