Maurice Perraut, Descansi en Pau

 [Veure 6 comentaris]
04/06/2009




Per a aquells que no coneixien a Maurice Perraut vull recordar quatre coses.
Monsieur Perraut (com així el coneixíem) va ser un atípic professor de francès a la Salle Barceloneta, ja fa una pila d’anys. Tenia un mètode inqualificable però al final tothom acabàvem aprovant.
Els escacs a les escoles va ser sens dubte la seva passió. Va aconseguir que el col•legi tingués jocs de taulers i peces d’escacs de qualitat i tenia molta cura del material: feia comptar les peces abans de ficar-les a la caixa. Els dissabtes al matí ens reuníem amb ell una vintena d’alumnes del cole per jugar. Ell  va iniciar a molts infants en els tornejos escolars en una etapa on no hi havia tants tornejos com ara. El seu club era el : el Barcinona. No va ser un jugador destacat però era una entusiasta dels escacs i això es contagiava. Són gent com aquesta els que ajuden que hi hagi tants federats a Catalunya. Mes tard va esser president del Club Escacs Piera i arbitre Internacional.
Durant molts anys ha estat arbrit del Open , colaborador i soci del Club Escacs Martorell.
Se’ns ha anat una persona que recordarem amb un barret prominent al cap i un tauler d’escacs sota el braç. Descansi en Pau.