L’any 1965 un grup de pericos de Martorell decideixen agrupar-se i formar la primera penya perica de la nostra localitat. Era un moment clau perquè per primera vegada a la història des de Martorell començava a sorgir un moviment organitzat amb l’objectiu de proclamar el sentiment blanc-i-blau per la nostra vila.

 

L’any 1966 es fa una visita a les caves Rubricatus organitzada per la penya amb la presència estel·lar del president de l’Espanyol Joan Vila-Reyes i del jugador del primer equip Arcas.

 

L’abril de l’any 1967 s’organitzà un col·loqui sopar amb la presència del seleccionador Domingo Balmanya i el mític porter Ricardo Zamora. Aquest acte va ser molt anomenat i feia que la nostra penya cada vegada tingués més resó a nivell local.

Al novembre de l’any 1967 s’organitzà el primer desplaçament a Saragossa. Aquest viatge posava a prova la capacitat d’organització de l’entitat i també refermava la consolidació d’una entitat amb la capacitat de moure molta gent.

 

La temporada 1968/69 amb l’objectiu de promoure el sentiment blanc-i-blau la penya es mobilitza per aconseguir que 6 autocars de nens/es surtin des de Martorell per poder veure un partit de l’Espanyol a Primera Divisió. De ben segur que molts d’aquells nens, a partir d’aquell acte són socis de l’Espanyol a dia d’avui.

 

El febrer de l’any 1969 la penya organitza conjuntament amb l’UE Martorell la primera visita del primer equip del RCDE a la nostra localitat. Després del partit es celebrà un multitudinari sopar a Ca N’Amat Paradis per festejar amb 400 persones assistents els 4 anys de vida d l’entitat.

 

L’any 1972 hi ha un d’aquells actes que continuaven enfortint la penya. Va ser la inauguració del nostre primer local ubicat al carrer Revall. Per fi els Martorellencs simpatitzants de l’Espanyol tenien un espai de trobada on poder debatre i parlar sobre el seu equip.

 

El 1974 i per segona vegada, el primer equip de l’Espanyol visita Martorell i en aquesta ocasió els diners de la recaptació es destinen al Centre d’Educació Especial. Aquest acte ja és un partit esperat per la població i una oportunitat única de veure de ben a prop jugadors de la talla de Roberto Martínez, Solsona o Coco Bartomeu. Posteriorment es va celebrar un altre sopar a Ca N’Amat que va reunir també a centenars de pericos.

 

El 1975 el RCDE celebrà el 75è aniversari i en un dels seus actes més emotius a l’estadi de Sarrià, la nostra penya hi fou representada a peu de gesta amb una gran bandera. Per tant, quedava clar que la penya de Martorell era una de les més representatives del club.

 

Durant el final de la dècada de 70 i principis del 80 hi ha diverses iniciatives encaminades en organitzar diferents equips de nens amb el nom de la nostra penya.

Es va organitzar un equip de hoquei i infantils de futbol. Eren noves iniciatives amb un cost econòmic i humà molt important però que representaven un ressó molt importat ja no només en el municipi sinó en tota la comarca.

 

L’any 1994 s’organitzà un dels desplaçaments més emotius i recordats a Castelló ja que la victòria significava l’ascens quasi matemàtic a la Primera Divisió desprès d’un any molt difícil a la categoria de Plata. La penya doncs, tot i els mals moments del club demostrava que continuava viva i animant al seu equip.

 

L’any 1996 la penya per primera vegada organitza un estand a la Fira d’Entitats de Martorell on va servir per rebre la visita estel·lar del jugador més carismàtic del moment: Jordi Lardín.

 

L’any 1999 s’organitza un sopar al restaurant Manel on es fa un homenatge als diferents socis de l’entitat amb la presència molt significativa de representants del club.

 

L’any 2000 s’organitzà potser, un del viatges més il·lusionants de la nostra història: la final de Copa del Rei a València. Va ser un viatge molt emotiu i on la penya va poder gaudir el seu primer títol des de la fundació. Aquest mateix any i en motiu de la victòria de la Copa es celebra un sopar al bar Dolce-Vitta que conta amb la presència de 2 dels jugadors més representatius del club: Àngel Morales i Sergio. Va ser un acte festiu, on es començava a alimentar una sensació de club important i sobretot com una oportunitat de fer créixer encara més el sentiment perico a Martorell.

 

A partir de l’any 2000 i durant 10 anys es consoliden un seguit d’activitats que any rere any fan que el número de socis augmenti considerablement fins superar els 200 associats. Les activitats més significatives són: Edició del Butlletí 9Sarrià, La Calçotada Perica, La Pujada a Montserrat, l’Estand de la fira de primavera amb la visita cada any d’un jugador del primer equip, els sopars commemoratius dels 36è, 37è, 38è, 40è i 45è aniversari, els tornejos d’estiu de futbol 7 emmarcats en la festa major local, participació en les gales de la FCPE i festes de penyes, organització del viatge de les tres finals: València, Madrid i Glasgow, participació en el torneig de futbol-sala de penyes i moltes altres activitats sempre amb la intenció de fer participatives a les persones de Martorell i apropar-los al sentiment blanc-i-blau.

 

Aquests són doncs un recull de les activitats més significatives de la nostra entitat encara que potser el més important és com generació darrera generació, en els bons i en els mals moments Martorell sempre a demostrar tenir la FORÇA D’UN SENTIMENT. Gràcies a tots per fer possible escriure la nostra història.

Maig2024

DlDmDcDjDvDsDg
29300102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell