El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, pensa que amb la reforma sobre l’administració local, el govern central vol ampliar a la resta d’Espanya la manera de treballar de la Diputació de Barcelona

 [Veure 15 comentaris]
18/07/2012

En la inauguració del curs sobre “Estratègies de present i futur per als governs locals”, que organitza el Consorci Universitari Internacional Menéndez Pelayo Barcelona, Esteve ha defensat la tasca de servei que fa la Diputació. El nou decret del govern central ha provocat un “trasbals”, en paraules del president de la Diputació de Barcelona, del qual encara cal conéixer tot l’abast. Salvador Esteve, però, s’ha mostrat convençut que l’ens que presideix ja fa temps que fa una feina de servei als municipis, sobretot mitjans i petits, que va molt més enllà de repartir diners, com ara recaptar-los els impostos, gestionar-los el padró o donar-los assessorament financer i jurídic. Per això, Esteve vol ser “optimista” i pensar que “el que es vol és fer que aquest model que gairebé és exclusiu de la Diputació de Barcelona s’estengui a totes les diputacions d’Espanya”.

Esteve també ha assegurat, en línia amb el que ja van dir les entitats municipalistes, que la reducció de regidors que proposa el govern central, no només no suposarà cap estalvi, perquè “la majoria són voluntaris al servei del seu poble perquè ho fan sense cobrar”, sinó que “es corre el risc de perdre valor democràtic i fer malbé aquest voluntariat al servei dels ciutadans” ha afegit.