El Ple de l’Ajuntament de Martorell aprova definitivament les ordenances fiscals que regulen els impostos i les taxes municipals

 [Veure 6 comentaris]
17/12/2013

Les ordenances fiscals per al 2014, reguladores dels impostos i les taxes municipals, van ser aprovades definitivament en el Ple Municipal d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Martorell. El redactat, amb algunes modificacions respecte la proposta inicial d’octubre, va comptar amb el vist-i-plau dels onze regidors de CiU, el vot negatiu dels 7 regidors del PSC i ICV i 3 abstencions, corresponents als grups del PP i ERC. El regidor d’hisenda i règim intern Josep Casasayas va exposar les modificacions introduïdes des de l’aprovació inicial d’octubre pel què fa a les ordenances fiscals, dialogades amb ICV, per incloure una bonificació del 50% de l’IBI a habitatges que incorporin sistemes d’aprofitament elèctric, i pagament de l’IBI en tres terminis.

José Simón, regidor d’ICV, va considerar que les dues modificacions no són suficients d’entre les quinze al•legacions presentades pel grup municipal ecosocialista i hi van votar en contra.

En contra també hi va votar-hi el grup municipal socialista. Javier González Abad va tornar a reclamar la congelació o reducció després de la pujada de l’any anterior.

Es van abstenir en la votació el Partit Popular –que no va participar en el debat- i ERC. El portaveu republicà, Adolf Bargués, va argumentar que cal una major sensibilitat cap a la ciutadania.

El regidor de d’hisenda i règim intern va defensar també que l’increment de l’1,7% paral•lel a l’IPC, suposa una pujada moderada i va afegir que Martorell és entre el 25% de municipis de la demarcació amb les taxes més baixes i una de les poblacions on menys es paga del Baix Llobregat. També van ser aprovades en dos punts a part les taxes de 2013 per a la prestació de serveis a les persones –llars d’infants i de serveis esportius- i les de preus públics per a la prestació de serveis d’atenció a les persones –referents a les escoles municipals-. Casasayas va destacar el descens d’entre el 4 i 5% en el cas de les llars d’infants i de serveis esportius, i d’entre el 3 i 4% per a les escoles municipals, que pensen rebaixar encara més l’any vinent. L’oposició no va donar suport a les noves taxes, en considerar insuficient la rebaixa. En aquest cas hi van votar en contra el PSC i ICV. El PP i ERC es van tornar a abstenir.