Martí Flores Sáez tindrà un espai públic a Martorell amb el seu nom

 
26/02/2016

Aquest proper diumenge tindrà lloc l’acte d’inauguració de la plaça de Martí Flores Sáez, en reconeixement a la tasca de qui va ser el primer alcalde de Martorell en l’actual període democràtic. L’acte serà presidit per l’alcalde Xavier Fonollosa, els familiars de l’homenatjat i representants del govern municipal. Flores va ser alcalde de Martorell entre els anys 1979 i 1983. L’espai que ocupa la plaça forma part de l’intercanviador entre les estacions de Renfe Martorell i de Ferrocarrils de la Generalitat de Martorell Central.
Flores va morir el 15 d’agost de 2008 i el consistori va aprovar de dedicar-li un espai. L’homenatjat va estudiar de jove la professió de mestre d’escola, però no en va arribar a exercir, ja que es va dedicar al món de la maquinària de construcció i la fabricació d’eines i va fundar una empresa pròpia del sector. Des dels anys 70 es va vincular al Partit Socialista i va accedir a l’alcaldia el 1979 fruit de l’acord del Partit dels Socialistes amb el PSUC, ERC i el Partit dels Treballadors. D’aquesta manera es va convertir en el primer alcalde democràtic de la població fins el 1983, quan César López Vera el va rellevar en el càrrec. La seva voluntat de servei al poble és el motiu que ha impulsat el consistori local a reconeixe’l.
La plaça va ser reformada fa uns quants anys i ara es procedeix a batejar-la amb el nom de l’ex alcalde. Es troba ubicada a la confluència entre el carrer de Montserrat i el tram inicial del passeig de Catalunya, al Barri de Can Carreras, a l’espai superior a les vies del tren. El regidor Lluís Esteve afegeix que aquest barri viurà també els propers mesos altres obres de transformació.
L’acte de bateig i inauguració de la plaça de Martí Flores i Sáez tindrà lloc el proper diumenge 28 de febrer a partir de les 12.30h.