Treballadors de Vibracoustic Martorell planten cinquanta arbres a la llera del Llobregat

 
08/04/2019

Una trentena de voluntaris de l’empresa Vibracoustic Spain S.A.U, treballadors i els seus familiars, van dur a terme una plantada d’arbres a la riba del riu Llobregat aquest dissabte al matí. La fàbrica afincada a Martorell va commemorar d’aquesta manera els 170 anys de la fundació de l’empresa mare, el Grup Freudenberg.

Cinquanta exemplars de lledoner (Celtis australis) flanquegen des de dissabte un dels dos marges de la pista de terra que surt de l’aparcament del carrer del Riu i que es disposa, en paral·lel, a la llera del Llobregat, just passat l’interfluvi amb l’afluent Anoia. La raó és “la voluntat de servei a la comunitat que el Grup Freudenberg duu a terme a nivell mundial allà on hi té empreses”, segons va explicar el responsable de Recursos Humans i cap de Comunicació de Vibracoustic a Martorell, Antoni Belló.

“Des de les 9.00 i fins passades les 11.00h, hem reunit un grup d’uns 30 voluntaris, treballadors de l’empresa, les seves parelles i fills, que han plantat els lledoners”, va detallar el cap de Manteniment de Vibracoustic, Josep Maria Malé. Alhora, destacava que “per sort, el temps ens ha acompanyat, tot i que feia una mica de vent, i hem gaudit d’una bona matinal en la qual ens ho hem passat molt bé”.

L’organització va obsequiar els participants amb un refrigeri i un test que contenia una petita alzina per agrair-los la seva col·laboració.

L’empresa, que fabrica components de l’automoció per a SEAT -peces d’interposició entre el motor i el xassís dels vehicles- té una planta de prop de 9.000 metres quadrats al polígon de Can Bros, que dona feina a 200 persones. Prèviament a la plantada, la direcció es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Martorell per tal de trobar la millor ubicació possible per a aquests arbres, que milloraran l’entorn fluvial del Llobregat al costat de l’horta de La Vila.

Una representació de l’equip de govern de l’Ajuntament de Martorell, encapçalada per l’alcalde Xavier Fonollosa, es va apropar fins a l’indret per saludar els voluntaris durant les tasques de plantat.