La Fura dels Baus desemmascararà el Diable a Martorell

 
08/04/2019

El Col·legi de Periodistes de Barcelona ha acollit aquest divendres la presentació de l’espectacle que la Fura dels Baus durà a terme el pròxim 27 d’abril. Es tracta de la versió “furera” de la llegenda del pont del Diable de Martorell, un macroespectacle dirigit per Carlus Padrissa i que coincideix amb el 40è aniversari de la fundació de la companyia.

La representació està emmarcada en la Fira de Primavera de Martorell, que tindrà lloc del 26 d’abril al 5 de maig. Es tracta de la vuitena versió que es realitza de la llegenda, i es representarà amb dues funcions gratuïtes: una a les 21.30h i una altra a les 22.30h.

A la presentació han participat el regidor de Cultura, Sergi Corral i el director de la Fura dels Baus, Carlus Padrissa. El regidor Corral ha volgut destacar la confiança dipositada en la Fura per a versionar la llegenda. A més, ha afegit que “la llegenda, després de set edicions representada en diferents disciplines artístiques i per diferents entitats, està més que consolidada al nostre municipi. Els veïns i els visitants esperen amb candeletes que arribi aquest dia”, assegura. Corral ha aprofitat per convidar tothom a gaudir d’una jornada màgica, alhora que anima a visitar la Fira de Primavera, on “la gent podrà gaudir de la ciutat i de la millor oferta gastronòmica local”.

Per la seva banda, Carlus Padrissa ha posat en valor que aquesta edició serà singular, ja que han comptat amb “col·laboradors de luxe”, com els Gegants de Martorell i la Colla de Diables i Dracs de Martorell, a més d’un grup de motoristes. Segons explica el director artístic de la Fura, enguany, com a novetat, es durà a terme una xarxa humana de diables que no s’havia fet mai fins ara. “Serà espectacular”, promet Padrissa.

Partint de l’eslògan ‘Deixa-t’hi la pell, però ves a Martorell’, l’espectacle comptarà amb la col·laboració de l’artista Quico Palomar, la soprano Alba Fernández i el baríton Toni Marsol. A més d’això, amb motiu de la Fira de Primavera, també es duran a terme la Cercavila de la llegenda del pont del Diable, la 5a edició de la Fira Gastronòmica de la Llegenda i un concert de Joan Colomo.