L’Espai Jove.Nord celebra un monogràfic dedicat a la comunicació

 
05/08/2019

L’Espai Jove.Nord va celebrar, des del passat dilluns 22 i fins el divendres 26 de juliol, un monogràfic dedicat al món de la comunicació per a nois i noies de Martorell. El mini curs va comportar, com a resultat final, la gravació d’un programa de caire informatiu que simulava un directe.

Durant la setmana de durada del taller de comunicació, la quinzena de participants es van posar a prova per saber què en sabien de la comunicació i dels mitjans. També van practicar les seves capacitats com a periodistes, tot treballant la improvització, l’oratòria, i la rectificació d’errades.

Alhora, van conèixer les particularitats del mitjà de la ràdio assistint als estudis de Ràdio Martorell, a la tercera planta del Centre Cultural, i van posar-se davant una càmera per tractar també l’àmbit televisiu. Durant el monogràfic, els participants van assistir a una roda de premsa de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, en el que parlava del Pont a les Arts Sonores (PAS) i del barri de la Sínia.

Finalment, van aprendre a redactar per ràdio i, fora de la redacció, van sortir al carrer a preguntar a la gent opinions i preocupacions sobre diversos temes i aprendre, després, a editar àudios, entre d’altres tasques.

L’Espai Jove.Nord preveu organitzar, per a l’any vinent, el grup de treball Ràdio Jove, des del que pretén impulsar la creació d’un programa de ràdio propi.