Més públic a les quatre sessions del ‘Sardanes a la Fresca’ d’aquest juliol

 
05/08/2019

Punt i final al cicle ‘Sardanes a la Fresca’ que, per segon any consecutiu, ha organitzat la Secció Sardanista de Martorell durant quatre dimarts de juliol en diferents punts de la població. L’organització està satisfeta amb la resposta de gent, amb un increment del número de visitants respecte l’any passat, quan la xifra va ser de 350.

“La valoració és bona i estem contents de com ha anat”, reconeix el president de la Secció Sardanista de Martorell, Màrius Escoda. Acabada la quarta ballada, Escoda ha passat balanç: “De públic, hem anat de menys a més. A la primera ballada, a la plaça de la Vila, no hi havia tanta gent, però a partir de la segona setmana ja n’hi va venir més i també ens ha anat millor en la recaptació de fons per a l’entitat”.

Les ballades s’han celebrat durant quatre dimarts de juliol. Escoda explica que es fan els dimarts per tal d’acomodar-se al calendari de ballades sardanistes dels entorns, i permetre que vingui gent de fora a les ballades:

Tres han sigut els escenaris: les sessions d’inici -9 de juliol- i de cloenda -dia 30- s’han fet a la plaça de la Vila. Les altres dues han tingut lloc al passeig de Catalunya -davant del Monument a la Sardana- el dia 16, i a la plaça de l’Era del Pedró, a Can Carreres, el 23. Escoda explica que “el canvi d’escenari a Can Carreres ens ha afavorit. L’any passat vam fer la ballada a l’Ateneu, en un espai més petit, i aquest any, a la plaça de l’Era del Pedró, hem tingut més espai i més públic”.

Quatre cobles han ofert en cada sessió 9 sardanes de 7 tirades: la Cobla Jovenívola de Sabadell; la Cobla La Principal del Llobregat; la Cobla Maricel i la Cobla Marinada. Quant al repertori, Escoda reconeix que “els organitzadors hem d’apretar per oferir un repertori variat, i el públic acostuma a demanar sardanes que siguin molt ballables”.

L’objectiu principal de les Sardanes a la Fresca és “fer arribar la dansa als barris i que sigui més accessible a tothom. Alhora, creiem que és una manera de promoure l’activitat a l’aire lliure i donar vitalitat a Martorell durant les nits d’estiu”, explica el secretari de la Secció Sardanista de Martorell, Jaume Encinas.

La propera ballada de Sardanes a Martorell coincidirà amb la Festa Major. serà el dijous 15 d’agost, a les 18.30h del migdia a la plaça de les Cultures, amb la Cobla Ciutat de Manresa.