L’artista Mho Dueñas intervindrà al certamen de Las Meninas de Canido per cinquè cop

 
03/09/2019

L’artista Mho Dueñas serà la setmana entrant a Ferrol (Galícia) per fer una intervenció en el certamen artístic i reivindicatiu de Las Meninas de Canido, al barri d’aquest nom. La martorellenca farà una reinterpretació del quatre de Las Meninas de Velázquez per denunciar el mercadeig que patien les dones, tant en aquell context històric com l’actual, i reivindicarà el paper femení en l’art i la vida. És el cinquè any consecutiu que intervé en aquest indret que ja forma part de la seva estructura creativa i vital.

Entre el 29 d’agost i l’1 de setembre, una vintena d’artistes arribats d’arreu pintaran parets als carrers i places de Canido, responent a la convocatòria de l’impulsor de la iniciativa, Eduardo Hermida. Des del 2015, Mho Dueñas n’és una de les participants, i enguany hi portarà una creació inspirada en el lema del certamen: ‘(Fe) Meninas de Canido’, que reflecteix el cartell dissenyat per l’artista Maria Maquieira.

L’eslògan, tal com explica Dueñas, reivindica “la importància de les dones a la cultura de Galícia, del barri i del propi certamen”. Per això, vol mostrar que “Las Meninas del quadre eren unes nenes que estaven a la venda: a la infanta Margarita, per exemple, ja la tenien emparaulada per casar-la. Vull donar a conèixer que aquestes nenes estaven al servei de la cort, que traficava amb les dones. Des de sempre s’ha traficat molt amb dones, i continua passant”.