Creu Roja organitza dissabte un curs de primers auxilis en nadons i infants

 
08/10/2019

Creu Roja del Baix Llobregat Nord organitza dissabte, 5 d’octubre, un curs de primers auxilis en nadons i infants. La formació s’orienta a voluntaris i personal extern, i pretén capacitar els participants per poder donar una primera assistència en cas d’emergència o urgència mèdica. La classe tindrà lloc a les dependències de l’entitat, al carrer Sant Llorenç d’Hortons, 5.

El assistents “aprendran a prevenir els accidents; aplicar els procediments i tècniques adequades en autoprotecció i en suport als primers auxilis en nadons i nens, així com identificar i resoldre situacions d’urgència vital”, ha avançat el tècnic de Formació de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Roberto Paleo.

El temari tractarà les mesures a adoptar en una emergència: PAS (Prevenció, Avaluació i Posició de Seguretat); els ennuegaments, la tos efectiva i infectiva, la compressió interescapular i abdominal.

Creu Roja “ofereix cursos d’aquest tipus a escoles i instituts, però ens agradaria estendre la formació d’auxilis bàsics a tothom. Tot i que el temps de resposta de les ambulàncies és cada vegada més ràpid, els primers 10 minuts d’actuació són bàsics per salvar vides”, ha apuntat Paleo.

El curs de primers auxilis en nadons i infants té un preu de 31 euros per al personal extern, disposa d’una vintena de places i s’impartirà, de 10.00 a 14.00h, amb dues hores teòriques i dues de pràctiques. Els criteris d’avaluació tindran en compte l’assistència mínima al 80% de la sessió.