José Antonio Tornay s’emporta tres dels quatre premis del 28è Concurs de Fotografia de l’AEM

 
21/10/2019

El 28è Concurs de Fotografia de Muntanya de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) ha proclamat com a guanyador José Antonio Tornay amb la imatge ‘Via láctea delta del Ebro’. El segon i tercer llocs han sigut per al mateix autor, i Encarna Montroig s’ha emportat el Premi Especial de Sortides de l’AEM. El concurs, decidit per votació popular durant El Roser, ha crescut en nombre de votants i s’ha situat molt a prop dels 600.

‘Via láctea delta del Ebro’ ha sumat 247 vots, per 215 de ‘Naturaleza urbana’ i 176 de ‘Via láctea’. D’aquesta manera, i de manera inèdita, un mateix participant aconsegueix els tres premis: 250 euros en material fotogràfic -gentilesa de Fotoprix-; una motxilla i aïllant i un val de 50 euros -de Base Sayas- i un val de 50 euros a Bio Bio Espai Natural.
Tornay explica que ha estat “una gran sorpresa” guanyar els tres premis i que, referent a la imatge més votada, “feia temps que buscava fer aquesta foto amb la via làctia, que havia vist en fotògrafs professionals a Instagram”. La fotografia guanyadora mostra un cel sobre el mar amb aquest element i, en paral·lel, el raig de llum d’una llanterna: “En un viatge de cap de setmana vaig veure les condicions bones per fer la foto. Va caler molta paciència”.El segon premi -un colom immortalizat al vol sobre un pont de Praga- va gestar-se “quan vam veure uns nens que llençaven trossos de pa a l’aire i els ocells hi anaven. Vaig disparar ràpid. Va ser amb una mica de sort”.El tercer és una imatge similar a la primera, amb la via làctia en un entorn de muntanya. Tornay reconeix que “sóc molt muntanyenc i volia immortalitzar la via làctia en aquest entorn”, i afegeix que “com que l’any passat ja vaig guanyar el segon premi del Concurs i ja tinc la motxilla i l’aïllant, els cediré al club, que sé que fa moltes activitats, perquè els utilitzin per a alguna altra ocasió”.Encarna Montroig, amb ‘Estany Llong’, s’emporta l’ampliació d’una fotografia a mida pòster, de 50x100cm, en paper fotogràfic muntat sobre foam, de Còpies Martorell.

Creix de nou el nombre de votants

590 persones han participat enguany en les votacions populars durant l’exposició de les obres el passat cap de setmana a Cal Nicolau. Aquest fet significa un increment respecte de les dues edicions anteriors: 473 el 2017 i 510 l’any passat. El president de l’AEM, Xavi Tió, reconeix que “el Concurs ha trobat el seu lloc i moment ideals: la Festa del Roser i l’espai del vestíbul de Cal Nicolau. Ha passat força gent a mirar l’exposició de fotografies i votar”. Una de les raons de l’increment de participació “pot ser el sorteig de cinc samarretes tècniques entre tots els votants”.
L’entitat engega aquest mes el calendari de sortides del grup d’iniciació i preveu reprendre, a finals d’aquest mes, el cicle ViatjAEM -projeccions d’audiovisuals de viatges arreu del món cada darrer dimarts de mes al Pavelló Esportiu Municipal a les 21.00h-.