El CE Martorell dobla la participació d’un Memorial Josep Rubiralta que s’ha quedat a casa

 
28/11/2019

El Club Escacs Martorell ha celebrat aquesta tarda la 34a edició del Memorial Josep Rubiralta amb 120 escaquistes i ha crescut en la primera edició en què ha participat del projecte solidari Drac Artcai. L’entitat presidida per Francisco Javier García ha repartit, també, els premis dels millors juagdors de l’Open, que va començar el passat mes de setembre i que ha ocupat tots els dissabtes fins el mes de novembre.

En el torneig d’avui, els 120 participants (33 d’ells de la categoria sub14) s’han repartit en les categories A, B i C. I ha estat el local Francisco Javier García, el màxim dirigent del club, el guanyador de la cita, per davant de Matías Mingo (CEUC Sant Feliu) i Jordi Aranda (CE Tres Peons), el segon i el tercer classificats, respectivament. El guanyador de la categoria B ha sigut Sergi Esteve (CE Vilafranca) i Daniel Orellana (CE Pallejà) ho ha sigut en la categoria C. José Luis Martínez (CE Terrassa) s’ha endut el primer premi en la categoria A.

Els més petits també hi prenen part

En la modalitat sub14, que incloïa jugadors des dels 8 fins als 14 anys, el millor jugador ha sigut Pol Miralles (Penya d’Escacs Ribes), seguit per Sergio Carrasco (Lira Vendrellenca) i Adahara Carrasco (Club d’Escacs Llinars), ambdós de la categoria U12. Edgar Vázquez ha estat el millor escaquista U10 i Guillem Torres, U8.

En el Memorial, el club martorellenc ha participat del projecte Drac Artcai apadrinant llibres perque arribin als nens malalts ingressats en hospitals catalans. A més, el Drac Artcai ha visitat el certamen i ha jugat una partida d’escacs contra un dels nens que participaven en el sorteig.

Premis d’un Open consolidat

Però la jornada d’avui també ha servit per repartir els premis de la 37a edició de l’Open. Amb 210 participants, la competició estrella del club ha tornat a oferir un bon nivell d’escacs. Dividits en tres categories, els participants van posar punt i final la setmana passada a les jornades i avui s’han repartit els premis. En el grup A, Vicenç Esplugues ha liderat la classificació, seguit per Antonio Gual i Israel Campos. En el grup B, Sergi Esteve ha estat el millor, Josep Lluís Turuguet ha estat el segin i Jaume Romeu el tercer. Finalment, el grup C ha estat liderat per Jordi Torres, Ignasi Archs i Joan Antoni Serralvo, respectivament. Jordi Sagarra ha estat el millor juagdor del CE Martorell.

El president Francisco Javier García ha destacat l’alta participació i la capacitat de créixer i doblar el nombre de jugadors en només una temporada.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, així com els regidors Gerard Mimó i Lluís Amat, han estat presents en l’entrega de premis del memorial, que la temporada pasada va comptar amb 60 escaquistes i enguany ha reunit uns 120.