L’Escola de Música programa un nou taller de creació de cançons amb Anna Roig

 
25/03/2020

L’Escola Municipal de Música de Martorell organitzarà, entre el 14 d’abril i el 2 de juny, un novedós taller de creació de cançons. En vuit sessions, els participants aprendran de la professora Anna Roig la base de l’escriptura i musicació de textos, i l’anàlisi de cançons per saber composar un tema propi. Les inscripcions s’obriran entre el 16 i el 31 de març.

Les sessions es faran tots els dimarts, de 19.15 a 20.15h, a Cal Nicolau i s’adrecen a tot tipus de públics, a partir dels 14 anys. “Recomano tothom que ho probi, totes les edats són benvingudes, des de joves a qui els pot anar bé per ordenar les seves creacions musicals a gent gran que s’inicia”, diu la professora Anna Roig.

Roig detalla que el taller és introductori i que, si té bona acceptació, podria ampliar-se a tot un curs. Tot i que reconeix que “molta gent aprèn música de manera molt autodidacta, per intuïció d’escoltar els seus cantants preferits”, considera que “és interessant aprofitar l’opció d’anar a un lloc en el que s’estructurin aquests coneixements, s’aprengui sobre la composició d’estrofes, la importància o no de la rima, o si els continguts expressen el que es vol transmetre. I fer-ho treballant-ho amb un professor i acompanyats d’altra gent interessada”.

A més de ser professora de l’Escola de Música, Roig volta actualment per Catalunya amb el projecte musical de Big Band ‘La Tendrèsse’, junt amb Àlex Cassanyes, i és la cantant del grup Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien.

Dins la seva trajectòria i experiència musical ha cursat estudis en un conservatori a França on “estudiàvem cançó, feiem classe d’anàlisi de cançons, de musicació, d’interpretació, de posada en escena o de tècnica vocal”. “M’he adonat que aquí no hi ha cap lloc on estudiar cançó, tant si és per dedicar-s’hi com si és per saber-ne una mica a l’hora de compondre”. Per aquest motiu, va proposar a la direcció del centre la realització d’aquest taller.

Les inscripcions es faran del 16 al 31 de març a l’Escola Municipal de Música de Martorell (Cal Nicolau, plaça de la Vila número 7), trucant al telèfon 93 775 19 48 o bé escrivint un correu electrònic a la direcció escolademusica@martorell.cat. El preu és de 40 euros.