L’alcalde insta la ciutadania a complir les mesures per prevenir i contenir el coronavirus

 
25/03/2020

El Consell de Ministres del govern espanyol, reunit des d’aquest matí, preveu aprovar el Reial Decret que declara l’estat d’alarma per la situació del coronavirus. Aquest inclourà mesures com la limitació de la llibertat de circulació o el tancament d’aquells establiments que no ofereixen productes de primera necessitat.

Tal com ha detallat l’alcalde Xavier Fonollosa, el decret ordena evitar els desplaçaments innecessaris, però permet “els desplaçaments per anar a treballar o per anar a comprar productes de primera necessitat”. En aquest sentit, “les botigues de proximitat i grans superfícies que venen aquest tipus de productes romandran obertes”, tot i que es demana que es respectin les distàncies de seguretat entre les persones per evitar contagis.

Sigui com sigui, aquest matí s’han produït aglomeracions als supermercats del municipi. Davant d’això, l’alcalde ha fet una crida a la calma: “Està garantit el subministrament alimentari, no hem de patir, podem sortir a comprar amb normalitat”.

Augmenten els positius de Covid-19 a Martorell

Des de la darrera actualització, els casos de coronavirus a Martorell han augmentat. A hores d’ara, hi ha vuit persones que han donat positiu en les proves per detectar el Covid-19, sis que formen part del personal de l’Hospital Sant Joan de Déu i dues de la població. L’alcalde Fonollosa ha explicat que “s’ha seguit el protocol: aquestes persones estan confinades a casa seva, i la resta de la unitat familiar està també en quarantena”.

Per tot plegat, el batlle ha volgut transmetre el seu agraïment al personal sanitari que està treballant aquests dies de manera incansable. “Estan fent una feina magnífica, en cap moment han tingut cap recança i mereixen un reconeixement”, ha dit.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà en les properes hores per detallar les mesures establertes al Reial Decret. La compareixença estava programada inicialment a les 15.00h d’aquest dissabte, però s’ha postposat.