Martorell comença a recuperar vida als carrers, però es manté encara en fase 0

 
19/05/2020

Iniciem un nou cap de setmana dins el procés de desconfinament. Els carrers del nostre poble comencen a tenir vida i a recuperar mica en mica la quotidianitat. Cal seguir, però, respectant les recomanacions de les autoritats sanitàries i ser responsables per poder avançar de fase, gaudir de més activitats i evitar un rebrot de l’epidèmia.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “les previsions que hi havia era que dilluns entréssim en la fase 1 del desconfinament però, finalment, el Departament de Salut de la Generalitat ha determinat que la Regió Sanitària Metropolitana Sud, a la qual pertany Martorell, es mantingui en fase 0, com a mínim, una setmana més”. Des de l’inici de la desescalada, “la gent ens hem apilat i hem generat un risc. La possibilitat de contagi encara existeix”. “Si no fem bé les coses, no avançarem al ritme que volem”.

Un cop més, el batlle ha demanat prudència, ja que “aquest cap de setmana farà bon temps i convidarà a gaudir-lo com un cap de setmana de maig qualsevol”. “A Martorell majoritàriament ho estem fent bé, però sempre hi ha una petita part que no ha entès en què consisteix la desescalada. Podem sortir en unes franges horàries, però protegits i amb les condicions bàsiques d’higiene i seguretat”. “No podem caure en l’error de pensar que en aquestes franges horàries podem fer el que fèiem abans del confinament”. Fonollosa ha demanat més presència física a la Policia Local en les zones més concorregudes per tal d’advertir als qui no compleixin la norma i sancionar en casos reiterats.

“Recordeu que no fa pas gaire hem passat per moments molt crítics al nostre poble, amb els centres sanitaris al límit i amb escassetat de material per atendre els pacients i un confinament estricte que ha estat molt complex i difícil de pair. No podem tornar enrere. No ens relaxem”, ha incidit.

262 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 36 infectats per coronavirus, dels quals 29 són personal sanitari i set són pacients ingressats amb positiu (set dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha vuit persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 41 positius, dos a l’Hotel Salut i 183 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 262 persones infectades de coronavirus de les quals 192 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar un mort més a Martorell. Cap a l’Hospital Sant Joan de Déu, cap de les residències de gent gran i un de l’Hospital Sagrat Cor. En total, una defunció d’una persona de Martorell. Avui també s’han donat d’alta 11 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.