Martorell se suma a la campanya ‘LGBTIfòbia, ni a casa ni al carrer!’

 
20/05/2020

Aquest diumenge se celebra el Dia Internacional contra l’LGBTIfòbia. L’Ajuntament de Martorell se suma a l’efemèride reivindicativa suggerint vídeos, pel·lícules i altres materials divulgatius que es poden veure a través del Canal Youtube, així com cursos en línea per lluitar contra la discriminació d’aquest col·lectiu.

‘L’LGBTIfòbia, ni a casa ni al carrer!’ és la campanya que la Generalitat de Catalunya ha engegat per sensibilitzar la població al voltant de la no discriminació de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals.

“Des de l’Ajuntament de Martorell, com hem fet els darrers anys, ens sumem a la reinvidicació. Aquest any és diferent als altres, però no per això deixa de ser important ni hem de deixar de commemorar-ho. Creiem que s’ha de visibilitzar aquest col·lectiu i donar-li tot el nostre suport. No hem pogut fer les activitats que ens hagués agradat, però hem preparat un seguit de recomanacions que podem fer des de casa”, diu la regidora d’Igualtat, Belén Leiva.

Així, es proposa veure curts o pel·lícules sobre el tema “per animar qualsevol persona, sigui de l’edat i l’entorn que sigui, a conèixer més de què estem parlant i algunes vivències que es poden trobar les persones d’aquest col·lectiu. A vegades ens pensem que sabem com es poden trobar aquestes persones i realment no és així. Ens pot ajudar a empatitzar, a viure tots amb més harmonia i sent conscients del que passa al nostre voltant”.

Al Canal Youtube de l’Ajuntament es pot visionar el curtmetratge Cua de sirena, d’animació stop-motion, apte per a tots els públics. Un film que trenca amb el binarisme de gènere, sensibilitza vers els estereotips de gènere i la diversitat, i fomenta el lliure desenvolupament de la identitat i l’expressió del gènere d’infants i joves. Alhora, recomana pel·lícules com Carol, Brokeback Mountain, Habitació a Roma, Dona contra Dona, Un home solter, Moonlight i A escondidas.

Des del consistori també es recoma la inscripció –fins el 28 de maig- al microcurs en línia i gratuït sobre el deure d’intervenció en casos de discriminació de persones LGBTI+ de l’Escola d’Administració pública de Catalunya, que es desenvoluparà del 9 al 19 de juny. A més s’aconsella seguir el perfil @sai_baixllo_lgbt de referència de suport a Martorell.

Pla Local per a la Diversitat Sexual

Martorell compta des de l’octubre passat amb el Pla Local per a la Diversitat Sexual, afectiva i de gènere LGBTI+ 2019-23, aprovat per la comissió de govern del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Els seus objectius són sensibilitzar al voltant de la diversitat sexual, afectiva i de gènere; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i garantir els drets de les persones LGBTI. S’ha desplegat amb un diagnòstic de la situació a l’Ajuntament i al Patronat, un procés participatiu per a implicar entitats i persones, un informe i d’un pla d’acció amb seguiment, per garantir la seva implantació.

L’Ajuntament també ha incorporat la Regidoria d’Igualtat aquesta legislatura, i la tardor passada va dur a terme, a través de la Diputació de Barcelona i per als seus treballadors, una sessió formativa sobre assetjament sexual per raó de sexe i d’orientació sexual, per garantir els objectius del Pla i preveure possibles discriminacions en aquest àmbit.