Les associacions comercials de Martorell impulsen una campanya conjunta per afavorir les compres de proximitat

 
23/06/2020

Quatre entitats comercials de Martorell han engegat la campanya ‘Jo compro a Martorell, el comerç fa poble’. La iniciativa sorgeix del treball conjunt de les associacions Nou Martorell, Fem Vila, Comerç Amic i el Mercat Municipal de Les Bòbiles, amb el suport de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament.

Les quatre entitats han escollit una imatge i un lema que transmet la importància de fer costat al teixit comercial local i la implicació d’aquest amb la vida del poble. De moment, han elaborat el cartell, que es difondrà a les xarxes socials, a la via pública i al bus urbà, abans d’engegar noves accions. L’objectiu és promocionar el comerç de proximitat en un moment com el present, animar als clients a comprar en aquests establiments i agrair-los la confiança.

“Un carrer amb el comerç tancat és un carrer sense vida”, argumenta el president de l’Associació de Comerciants Fem Vila, Óscar Monge. L’entitat que presideix dona suport a la campanya “per a que la gent no s’oblidi del petit comerç. Està bé anar les grans superfícies i comprar per Internet, però cal tenir viu un carrer, poble o ciutat” a través del seu comerç.

En la mateixa línia s’expressa el vicepresident de l’associació Nou Martorell, Toni Cruz, per a qui “un poble sense comerç és un poble mort. Aquesta campanya conjunta ha de servir per a que la gent vegi que el comerç local és aquí i fer-li costat, i per conscienciar-la que no marxi a fora, sinó que compri a Martorell”.

Es tracta de donar una oportunitat als comerços locals després que, molts d’ells, durant la greu crisi sanitària, hagin servit la ciutadania des de la primera línia: “Hem intentat per tots els mitjans fer allò que estava a la nostra mà, invertir esforç i totes les hores del món i arribar a casa de tothom via telèfon, WhatsApp o pel marketplace APROP Martorell. Així es fa poble, mirant per qui ho necessita”, reivindica l’Eva Gallego, presidenta del Mercat Municipal Les Bòbiles. El mercat martorellenc se suma a la campanya “per ajudar també els negocis que no han pogut fer calaix en tot aquest temps”.

Rosa Cadenas: “El comerç local no ha deixat de treballar durant aquesta crisi”

L’Ajuntament de Martorell dona suport a la campanya i ha editat un vídeo de sensibilització que s’està promocionant a les xarxes socials, en el que es mostren les mesures de seguretat i d’higiene que han de prendre clients i establiments en l’actual context de desconfinament.

Per la regidora de Comerç, Rosa Cadenas, la campanya demostra que “hi ha un associacionisme fort en relació al comerç, i que poc a poc anirem recuperant i fins i tot millorant, perquè al final, de tot se n’aprèn”. Cadenas ressalta que “el comerç de proximitat ha fet molt bona feina, no ha deixat de treballar i de pensar iniciatives durant aquesta crisi”.

Durant els propers dies, les associacions comercials de Martorell aniran publicitant promocions i activitats a l’abast dels clients “per recuperar la capacitat d’abans i fer que el comerç local agafi l’empenta que ha de tenir”.