L’AEM organitza un curs de progressió per crestes pels propers 9, 11 i 12 de juliol

 
07/07/2020

L’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) organitza un monogràfic de progressió per crestes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Se celebrarà els dies 9, 11 i 12 de juliol, amb una primera sessió teòrica i dues de pràctiques a la muntanya. Per apuntar-s’hi, cal disposar de la llicència federativa tipus C o superior, i enviar un correu a excursionista.martorell@gmail.com fins al dilluns 6 de juliol com a data límit.

El curs ensenya als participants a progressar pel fil d’una muntanya o la unió d’elles, ja sigui caminant, grimpant o bé utilitzant tècniques d’alpinisme. Requereix “disposar de coneixements previs d’alta muntanya i tècniques d’alpinisme i escalada, a més de tenir una bona condició física”, tal i com avança el president de l’AEM, Xavi Tió.

L’objectiu del curs és “dominar els aspectes tècnics, tàctics i estratègics per afrontar una cresta amb certa autonomia, aplicant tots els aspectes de seguretat, l’ús correcte del material, valorant correctament el perill i gaudint de l’activitat”.

Se celebrarà en tres sessions, amb una primera de presentació i de teòrica en línia el dijous 9 de juliol. El dissabte 11 i diumenge 12 de juliol tindran lloc les dues sessions pràctiques, a través, amb una sortida de muntanya amb lloc a determinar per l’organització. L’instruiran membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

El curs té un topall de 12 places, i qui vulgui optar a una d’elles haurà de tenir la llicència federativa FEEC 2020 tipus C o superior i 16 anys com a mínim. Les inscripcions es faran enviant un correu quan abans millor a excursionista.martorell@gmail.com, fins el 6 de juliol com a termini màxim, si no s’han esgotat abans les places.

El preu del curs (subvencionat per la FEEC) és de 70 euros per als alumnes amb llicència federativa anual i de 80 per als que no la tenen. Els socis de l’AEM amb llicència tindran un descompte del 50%, i pagaran un total de 35 euros. La subvenció ‘Dona i esport’, permetrà el retorn d’un 20% de la inscripció.

El material obligatori del curs –equip d’escalada i d’alta muntanya- es detalla en aquest document adjunt, i anirà a càrrec del cursetista, que podrà llogar-lo a l’AEM. Els viatges i àpats de la sortida de dos dies i la pernoctació aniran a càrrec dels cursetistes.