El ciclista martorellenc Israel Núñez, vuitè en categoria Elit al Campionat de Catalunya

11/08/2020

El ciclista martorellenc Israel Núñez va finalitzar vuitè de la classificació en la categoria Elit i dotzè de la general en el Campionat de Catalunya de BTT XCO celebrat aquest passat diumenge a Vilajuïga, a l’Alt Empordà. Núñez va acabar la cursa amb un temps d’1 hora 48 minuts i 57 segons, i va arribar a 10 minuts i 48 segons del guanyador en categoria masculina, el francès Hugo Drechou.

L’esportista del Massi Club Ciclista explicava, un cop acabada la seva participació, les característiques de la prova: “degut a la calor que feia, ha estat més dura que el normal. Hem fet 4 voltes en bucle equivalents a una de sencera, i 4 voltes senceres al circuit, amb una baixada bastant tècnica i trams de pujada per sender, amb molta pedra i molta calor”.

Tot i això, Núñez valorava de manera molt satisfactòria la seva participació: “m’he trobat bastant bé i estic molt content. Tenint en compte l’aturada que hem hagut de fer, el resultat de finalitzar vuitè de la meva categoria Elit i dotzè de la general és bo, i l’agafem amb optimisme de cara a la temporada”. Ara, el martorellenc descansarà a l’agost i espera reprendre les curses al setembre.

Organitzada per la Federació Catalana de Ciclisme, el Campionat de Catalunya de BTT XCO va comptar amb la participació de ciclistes d’àmbit internacional, a més dels d’àmbit català. La campiona del món de la disciplina Pauline Férrand-Prevot (Canyon-SRAM) va dominar a plaer la cursa femenina, mentre que el francès Hugo Drechou (Massi) es va endur el triomf a la masculina. Clàudia Galicia -tercera de la categoria Elit femenina- i el sots 23 Jofre Cullell -segon darrera de Drechou- es van emportar els respectius campionats de Catalunya.