Es cancel·la la Festa del Roser i es prorroga la suspensió d’actes a la via pública

 
23/09/2020

Davant la situació que s’està vivint a tot Catalunya i seguint les recomanacions de la Generalitat, l’Ajuntament de Martorell decreta la cancel·lació de la Festa del Roser d’enguany i prorroga la suspensió d’actes a la via pública fins al 30 de setembre, amb algunes excepcions. Les autoritats desaconsellen la celebració d’activitats concorregudes i recomanen ser prudents per evitar contagis i brots de coronavirus.

La crisi sanitària va fer necessari suspendre la Fira de Primavera i la Diada de Sant Jordi a l’abril, el Festival PAS i l’acte ‘In memoriam’ d’homenatge a les víctimes de la pandèmia al juliol, la Festa Major a l’agost, la majoria d’actes commemoratius de l’11 de setembre i el calendari de festes als barris. La persistència del virus ha obligat l’Ajuntament de Martorell a anul?lar la celebració de la Festa del Roser, prevista per al proper mes d’octubre, així com a tornar a prorrogar la prohibició d’actes als espais públics.

L’alcalde Xavier Fonollosa assegura que “hem anat programant totes les festes, com qualsevol any normal, però quan falten pocs dies per a que arribi hem de veure en quina situació de la pandèmia estem. Amb un risc alt i amb les restriccions de la Generalitat, no podem aventurar-nos”. “En el moment en què el risc de contagi a Martorell sigui baix, podrem començar a fer activitats amb certa normalitat, mentre sigui alt no podrem fer les coses a les quals estàvem habituats”.

Aquestes mesures se sumen a la pròrroga per part de la Generalitat de restringir, al menys 15 dies més, les reunions socials de més de 10 persones, tant en l’àmbit públic com privat, i la limitació dels desplaçaments als estrictament necessaris, a causa de l’increment en el nombre de contagis per COVID-19 arreu de Catalunya.

La limitació de les trobades no inclou les activitats laborals, els mitjans de transport públic, les activitats de culte o els actes religiosos, com els casaments, els serveis religiosos, les celebracions i cerimònies fúnebres. També queden excloses les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals o els cinemes i exposicions. La resolució també contempla la pròrroga de la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública i la resta d’espais oberts al públic.