Wayne Griffiths serà el nou president de SEAT, a partir d’octubre

 
29/09/2020

El Consell d’Administració de SEAT, dirigit pel president del Comitè Executiu del Grup Volkswagen, Herbert Diess, ha nomenat a Wayne Griffiths nou president de la companyia SEAT a partir de l’1 d’octubre. Griffiths també continuarà com a CEO i president de la marca CUPRA i, de moment, com a vicepresident executiu Comercial de l’empresa. Carsten Isensee es mantindrà com a vicepresident executiu de Finances i IT, càrrec que ja ocupava durant la seva presidència en funcions de SEAT.

Segons Herbert Diess, president del Consell d’Administració de SEAT, “Wayne Griffiths és un dels directius més qualificats del grup. Durant els últims quatre anys, ha aconseguit nivells rècord en les vendes de SEAT i està liderant el desenvolupament de la nova marca CUPRA. Compta amb tot el meu suport i estic segur que seguirà el rumb de l’èxit a SEAT”.

Diess també ha expressat la seva gratitud a Carsten Isensee per la seva tasca com a president en funcions, ja que “va assumir el lideratge i la responsabilitat en uns mesos difícils marcats pels efectes de la COVID-19, i ha garantit la continuïtat operativa del negoci”.

Wayne Griffiths es va incorporar a SEAT l’any 2016 com a màxim responsable de vendes. Durant els últims tres anys, i fins al primer trimestre de 2020, SEAT va ser la marca amb major creixement a Europa. Amb Griffiths al capdavant de l’àrea comercial, SEAT va desplegar la major ofensiva de productes fins al moment, i va batre tots els rècords de vendes, amb un augment de més del 40% entre 2016 i 2019. El nou president és, a més, un dels creadors de la marca CUPRA i de la nova SEAT MÓ.

Un entusiasta del motor

Griffiths va iniciar la seva carrera en el concessionari d’automòbils del seu pare, abans de cursar estudis de Management Internacional i d’alemany a Leeds (Regne Unit). Sempre ha estat vinculat al Grup Volkswagen. Va començar en 1989 en AUDI AG, en Ingolstadt. Després de treballar dos anys a SEAT (entre 1991 i 1993), va tornar a la marca, on va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat en la nova divisió comercial a diferents mercats. L’any 2016 va ser nomenat vicepresident Comercial de SEAT, al gener de 2019 va assumir el càrrec de CEO de CUPRA i a principis d’enguany va ser nomenat president del Consell d’Administració de CUPRA.

El nou president liderarà un nou capítol en els 70 anys d’història de SEAT, una companyia amb dues marques ben definides, SEAT i CUPRA. El seu objectiu principal serà impulsar la transformació de SEAT i les seves marques cap a l’electrificació i la mobilitat sostenible, així com desenvolupar la marca CUPRA. Amb aquest propòsit, l’empresa va anunciar el mes de juliol passat un pla d’inversió de 5.000 milions d’euros entre 2020 i 2025. En una primera fase, SEAT i CUPRA llançaran cinc nous models elèctrics i híbrids endollables fins a 2021.