Fonollosa demana als martorellencs complir les noves restriccions de la Generalitat per frenar els contagis

 
26/10/2020

La Generalitat ha anunciat aquest dimecres noves restriccions per intentar frenar els contagis de coronavirus, que entraran en vigor la nit de dijous a divendres i duraran 15 dies. A banda, el Govern recomana evitar els desplaçaments fora del municipi de domicili per limitar la mobilitat. L’alcalde Xavier Fonollosa ha demanat als martorellencs responsabilitat i que es compleixin les mesures anunciades.

Les noves mesures de restricció contemplen el tancament de bars i restaurants, que només podran servir comandes per emportar. També es limita l’aforament dels comerços al 30%. Hi haurà d’haver controls de l’aforament en temps real als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat.

Se suspenen congressos, convencions i fires, i es tanquen les sales de jocs. Es tancaran els parcs i jardins, a les 20.00h, i no podran obrir els establiments d’oci infantil.

La cita prèvia al comerç no es contempla, de moment, i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries.

L’àmbit de la cultura haurà de reduir els aforaments al 50%. Fins ara, operaven a un 70% en algunes zones com Barcelona o Girona i al 100% a les àrees on no hi havia restriccions especials. Ho hauran de fer sempre amb seient preassignat i tancaran a les 23.00h.

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, queden ajornades durant 15 dies per ajudar a contenir els brots de coronavirus. Aquesta decisió no afectarà els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives. A l’espera que s’acabin de concretar els aforaments, els locals esportius com gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat que “no estem davant de rebrots, sinó d’una segona onada. Hem vist com a Martorell la pandèmia evolucionava en els darrers quatre o cinc dies, però també a la resta de poblacions catalanes. Per això, des del Govern de la Generalitat han hagut de prendre aquestes mesures, algunes d’elles dràstiques, perquè no ens passi el que està passant ara a Madrid”.

“El coronavirus és entre nosaltres. La facultat de contagi d’aquest virus és molt alta i, tenint en compte l’índex de creixement, hem d’intentar aturar-lo abans no sigui molt pitjor”. “Vam tenir moltes morts, va ser molt virulent i va afectar moltes famílies. Avui no estem com en aquell moment, però s’endevina que, si no prenem mesures, podem tornar-hi”, ha dit Fonollosa, qui ha remarcat que “ara estem més preparats des del punt de vista sanitari i també més conscienciats que aquest virus no és fàcil”.

L’alcalde ha enviat un missatge de serenor a la població martorellenca i ha incidit que “hem de fer el màxim possible des de les institucions, però també des de la nostra responsabilitat individual, complint les normes i evitant aglomeracions”. “Majoritàriament ho estem fent bé, però aquest virus no és fàcil i haurem d’esperar a tenir una vacuna que sigui eficient. Mentrestant, no ens en queda una altra, hem de conviure de manera intel·ligent amb el virus i fer cas a les recomanacions que ens fan”.

Avui a Martorell hi ha sis pacients, tres de fora i tres del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha 10 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha una persona de Martorell ingressada amb positiu. I tenim 92 veïns i veïnes de Martorell positius confinats al seu domicili. La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és del 2,39 i el risc de contagi és molt alt. Avui, no hem de lamentar cap defunció.

Hi ha 13 grups escolars afectats: quatre a l’Escola José Echegaray, tres a l’Institut Pompeu Fabra, dos a l’Escola Lola Anglada, un a l’Escola Mercè Rodoreda, un al Vicente Aleixandre, un al Juan Ramón Jiménez i un a l’Institut Joan Oró. Aquests són els grups confirmats i informats de manera oficial pel Departament d’Educació de la Generalitat.