Violant Cervera: “Martorell té uns equipaments socials que són model a seguir”

 
02/12/2021

 La consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, ha fet aquest dimecres una visita institucional a Martorell. Cervera ha signat el llibre d’honor a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ha vist l’estat de les obres al nou barri de La Sínia, la Residència Sant Joan de Déu i les instal·lacions de la Fundació Arc de Sant Martí.

L’han acompanyat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa i els regidors de Benestar Social i Gent Gran Cristina Dalmau, de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, i de Serveis Municipals i Via Pública, Elisabeth Plaza.

Violant Cervera ha posat en valor que “Martorell és una ciutat amb una ànima social molt arrelada, que disposa d’uns equipaments que són un exemple i un model a seguir per moltes institucions i ajuntaments del país”. Així ho ha destacat després de visitar la Residència de la Fundació Arc de Sant Martí -per a persones amb discapacitat intel·lectual- i Sant Joan de Déu, per a les persones grans.

Dels equipaments n’ha destacat que compleixen l’objectiu d’un nou model d’autonomia personal: “El que volem és això, que les persones puguin decidir on volen viure, com volen viure i quan hi volen anar a viure. Martorell el que fa és buscar i fer instal·lacions que permetin als ciutadans entrar i sortir a veure els seus familiars, i pisos amb persones amb discapacitat que els donen autonomia”.

Cervera ha recalcat que “les administracions han d’adaptar els recursos a les necessitats de les persones, que són diferents en funció de les seves patologies i edats”. L’objectiu final és “que estiguin a les seves llars mentre puguin i vulguin, però quan això no sigui possible, que disposin d’aquests recursos que teniu a Martorell”.

Al mateix temps, ha recalcat la importància de les visites institucionals arreu del territori perquè “Catalunya és un país divers amb necesitats diferents i on la gent viu de maneres diferents a Barcelona o a un poble del Pallars Sobirà. Des de les institucions hem de visitar aquests municipis per copsar les seves realitats. Això ens ajuda a dissenyar les polítiques”.

L’alcalde Fonollosa ha agraït aquest contacte amb el territori i la visita a Martorell, que referma “el suport que sempre hem tingut del govern del país. Des de Martorell posem al centre les persones i qui més ho necessita: la gent gran i les que tenen discapacitat”.

Al mateix temps, ha aprofitat per demanar a la consellera “que en la mesura del possible, incrementi els ajuts per potenciar aquestes polítiques, i especialment per a qui més ho necessita: els col·lectius més vulnerables”, i ha comentat que “s’ha compromès a fer tot el possible per a que a casa nostra s’incrementin les polítiques d’habitatge de protecció oficial”.

Aprofitant l’estada a la Residència Sant Joan de Déu, la consellera ha felicitat el seu personal per com de bé han implementat les mesures per a que la Covid-19 no hagi afectat més en aquests espais. “Això vol dir que els seus usuaris n’estan més protegits davant possibles noves onades”.

Al matí, Cervera ha visitat la Casa de la Vila i ha signat al Llibre d’Honor. Fonollosa l’ha obsequiada amb una litografia del pont del Diable i unes reproduccions dels gegants que conformen la seva llegenda: la velleta i el diable.