Martorell es vesteix de Nadal amb l’encesa de llums

 
02/12/2021

 

Des d’aquesta tarda i fins passada la Nit de Reis, Martorell brillarà més que mai amb els llums de Nadal que ja decoren 64 carrers i places, així com els edificis i monuments més emblemàtics del nostre skyline. L’encesa ha tingut lloc aquest divendres, des del pont del Diable i des de la rambla de Les Bòbiles, amb animació infantil i xocolatada. Al vespre, s’ha inaugurat la pista de gel a la plaça Mare Caterina.

La festa ha començat, a les 17.00h, al pont del Diable amb l’animació d’un speaker i del grup infantil Malaboig. Mitja hora més tard, l’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de Mercè Miranda, coordinadora del centre de vacunació al Centre Cultural i infermera del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Martorell, Oscar Coca, referent dels administratius del CAP, Montse Riberes, infermera de l’Hospital de Martorell, i Laura Camacho, auxiliar de l’Hospital, han pres el botó per encendre els llums, del pont del Diable al pont d’Anoia. A continuació, s’ha degustat xocolata calenta amb melindros, i hi ha hagut una cantada de nadales amb Quartet Moncada.

A la rambla de Les Bòbiles, l’encesa s’ha fet a les 19.10h. En aquest punt, l’alcalde ha pitjat el botó acompanyat de Carmen Jiménez, metgessa i directora del CAP, Oscar Coca, referent dels administratius del CAP, Montse Riberes, infermera de l’Hospital i Laura Camacho, auxiliar de l’Hospital. Tot seguit, s’ha inaugurat la pista de gel a la plaça Mare Caterina amb un espectacle de patinatge del FC Barcelona, tast de xocolata desfeta i animació infantil.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que aquest acte “simbolitza l’inici del Nadal, una època en què estem més a prop de la família, tenim més esperit solidari i els infants en són protagonistes. Ens evoca aquell sentiment d’esperança que necessitem per sortir d’aquest atzucac. Hem anat vencent molts nusos, però aquest maleït virus, de tant en tant, ens en fa un de nou que hem de vèncer junts”. “Necessitem prendre totes aquelles precaucions que cada dia el personal sanitari ens diu: mans, mascareta, distància i també vacuna. Això serà l’únic remei que farà que cada cop ens allunyem més d’aquest virus”.

Enguany, s’han instal·lat 630 figures, un centenar més que l’any passat, 2,5 Km de lineals de tub Led i 300 metres de cortina Led. S’ha ampliat l’enllumenat amb 30 figures el carrer del Mur i 20 figures a l’avinguda Comte de Llobregat. S’han substituït i posat 20 unitats noves al carrer de Pau Claris. A Puig del Ravell s’han instal·lat cinc figures suspeses de gran format de 7,5 x1,80 m (12 figures entrellaçades) i a l’avinguda de Germans Martí vuit unitats renovades. A la nova remodelació del carrer de Josep Pla s’ha instal·lat una decoració de pluja de Nadal amb una vintena de figures.

Com a novetat, s’han il·luminat 12 edificis al barri de Buenos Aires i la màquina del tren a l’estació de Martorell Enllaç. I s’han seguit il·luminant edificis municipals com el Pavelló Esportiu Municipal de Can Cases, el Centre Cultural, el Mercat Municipal Les Bòbiles i el pont del passeig de Catalunya. S’ha renovat l’enllumenat del pont del Diable i el tradicional enllumenat públic.

Un cop més, s’ha apostat per la decoració amb llums 100% Led, que asseguren un baix consum elèctric durant tot el període d’encesa i funcionament. Són elements integrats en l’espai urbà, aportant sensació de continuïtat i homogeneïtat amb equilibri visual.