Martorell acull el debut del Campionat de Catalunya 3×3 cadet masculí

 
17/12/2021

 El Pavelló Esportiu Municipal ha estat l’escenari on el Campionat de Catalunya 3×3 que promou la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha donat el tret de sortida aquest migdia en la modalitat cadet masculí. Tres equips (CB Martorell, CB Igualada i CEP Tèrmens) s’han vist les cares en la primera de les tres jornades de la fase de grups d’aquesta competició nova.

Arreu del territori han començat els Campionats de Catalunya 3×3 en les modalitats mini masculí, infantil masculí, cadet masculí, cadet femení i sènior masculí i Martorell ha acollit la de cadet, que ha vist com el CB Igualada n’ha estat guanyador del primer bloc de partits. Amb dues victòries de dues possibles, els de la capital de l’Anoia han estat l’equip més regular de la primera jornada. El CB Martorell n’ha guanyat un i n’ha perdut un altre, mentre que el CEP Tèrmens no ha pogut endur-se cap victòria en el seu debut.

Una competició que vol consolidar-se

El CB Martorell ha apostat per formar part d’una competició que enguany arrenca i celebra la seva primera edició. El canvi de jugar amb cinc integrants a fer-ho amb tres, entre d’altres, és una de les característiques que millor defineix aquesta lliga. En el cas del cadet martorellenc, el seu entrenador, Carles Comas, parla d’una competició a la qual s’han d’acostumar, “volem que s’ho passin bé i ens encarem en això abans de guanyar o perdre”. Comas exposa que és una lliga que anirà agafant volada i que pot convertir-se en més atractiva.

El conjunt blau està format per Iker Celigüeta, Àlex Trull, Joan Casasayas, Álvaro González i Roc Bou. Aquest últim no ha amagat les ganes i els nervis que tenien per començar, però creu que “ho hem gaudit molt i ens ho hem passat molt bé, podem competir bé en aquesta lliga”. El martorellenc ha afirmat que s’han aaptat molt bé al format reduït de 3×3.

Les normes d’aquesta nova competició abasten des dels jugadors i entrenadors fins als àrbitres que s’encarreguen de dictar-hi justícia. En el cas de la jornada a Martorell, Altea Mármol n’ha estat l’encarregada. Designada per la FCBQ, ha xiulat els tres partits que s’hi han disputat i també s’ha estrenat en aquesta nova lliga. Normes com el servei des de la posició central, les diensions mes reduïdes o els punts de cada cistella són les novetats més significatives: “és molt diferent, als jugadors els costa adaptar-se i a mi també, però sabem que és una competició totalment diferent”.

La categoria sènior masculí és la que acull més equips d’aquests Campionats de Catalunya i avui se n’ha disputat la primera jornada. El cap de setmana del 18 i el 19 de desembre es disputarà la segona jornada i en el cas del cadet del CB Martorell es desplaçarà fins a Tèrmens per jugar-la. L’últim cap de setmana de la primera fase serà el 8 de gener a Igualada.