La Cavalcada de Reis vol retornar als orígens

 
17/12/2021

 El Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell ha previst una arribada de Ses Magestats els Reis d’Orient el proper dia 5 de gener que pretén recuperar l’essència i els elements bàsics d’anteriors cites. Per aquest motiu, si res no ho canvia, la Cavalcada recuperarà l’arribada pel pont del Diable i el recorregut de les edicions precedents a la de l’any passat, modificada per la situació de la pandèmia. A més, es preveu alguna novetat pel que fa a les carrosses.

Per fer bullir l’olla, l’organització ja exhibeix la panera -plena de productes d’alimentació, alguna joia, una televisió i altres objectes- i ven números per sortejar-la a les cites festives d’aquests dies, al mòdic preu d’un euro. Fins ara, ha lluït als mercats no sedentaris de Buenos Aires i La Vila. El president del Patronat, Xavier Vila, explica que “és l’element bàsic de finançament, allà on traiem més del 50 per cent dels recursos econòmics per a fer-la”.

Les properes cites per veure-la seran “al Mercat de Buenos Aires els dissabtes 11 i 18 de desembre”. Entremig, el diumenge 12 de desembre, lluirà a la Fira de Nadal de l’associació de comerciants Nou Martorell, a la rambla de Les Bòbiles. Al seu costat, hi serà “una espectacular maqueta de la Cavalcada, amb la representació de les carrosses”, comenta Vila.

Pel que fa a la Cavalcada 2022, Vila avança que “es treballa per assolir la normalitat total”, i que la previsió és tornar a fer, com és habitual els darrers anys, “l’arribada pel pont del Diable”. Explica que “tenim un equip que ja està treballant en tot allò que es veu al pont: els romans, els patges, els Reis, la il·luminació, la música i l’espectacle previ”.

Des del pont del Diable es preveu fer un recorregut pels carrers i places del passeig del Quarter; plaça de la Creu; Pere Puig, Anselm Clavé, plaça de la Vila -amb la pujada a l’Ajuntament i la recepció per part de les autoritats-; Francesc Santacana; Pont d’Anoia, Pau Claris; Fèlix Duran i Canyameres; Sant Antoni Maria Claret; Doctor Francesc Massana; Puig del Ravell; Mossèn Jacint Verdaguer i la rambla de Les Bòbiles.

La principal novetat de la Cavalcada 2022 serà “una nova carrossa, la del Rei Melcior. Serà espectacular, dins la línia de la del Patge Viu Viu de fa dos anys, i tindrà elements en moviment. Creiem que a la gent li agradarà”, diu Vila.

Aquest cap de setmana, els voluntaris del Patronat de la Cavalcada de Reis portaran l’esperit d’aquesta tradició nadalenca tan arrelada a Martorell al mercat de Buenos Aires (dissabte), i a la Fira de Nadal de Nou Martorell a la rambla de Les Bòbiles el diumenge.