Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Avui arrenca la Festa Major de Martorell
Les nostres noticies
Festa Major de Martorell 2014

Avui arrenca la Festa Major de Martorell

14/08/2014

Del 14 al 17 d'agost Martorell viurà la Festa Major (#FMMartorell) amb un passeig del passat, les torres i castells i els fets de 1714 com a fil conductor. Entre les propostes més destacades hi haurà les actuacions de Blaumut, La Raíz o els musicals d'ABBA i Gerónimo Stilton i la presència dels castells amb la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca del Penedès. El pregó anirà  a càrrec de l'actor Oriol Cruz, l'àlter ego d'Andrés Iniesta al programa Cracòvia, de TV3.

Martorell ha estat considerat històricament la porta del pla de Barcelona i va tenir un paper destacat en moments decisius per a la història de Catalunya des de l'època romana fins a les guerres dels Segadors o la de Successió. La regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament, Cristina Dalmau assegura que "les torres de defensa i el castell de Sant Jaume, que donen personalitat i nom a la serra de les Torretes, són un clar exemple d'aquesta època. A través dels actes de la Festa Major podrem conèixer millor el nostre passat i el nostre patrimoni".

L'Artesanàlia serà una de les activitats vinculades al passat de Martorell sota el títol Érem, Som i Serem. Els Amics de l'Art proposen dibuixar torres i castells de llum i els infants es refrescaran a les aigües del castell del Centre Cultural convertit en un fossar ple d'aigua o jugaran al pati infantil del castell del Torrent de Llops. Tots els assistents a les activitats del Vilarfesta se'ls convida a lluir la disfressar de cavaller o donzella.

 

El pregoner, Oriol Cruz
La Festa Major s'encetarà amb el pregó d'Oriol Cruz, qui ha estat l'escollit per a l'ocasió. Conegut per ser l'àlter ego d'Andrés Iniesta al programa Cracòvia, de TV3 també mostrarà tot el seu repertori d'imitacions que fa diàriament a l'espai Versió RAC1. En el seu repertori, Cruz també imita a personatges com Mariano Rajoy, José Montilla, Artur Mas, Ferran Adrià, José Munuel Parada o Barragán. El pregó es farà el dijous 14 d'agost, a les 19.30 hores, al balcó de l'Ajuntament.

 

La proposta musical de la Festa Major és molt àmplia i dirigida a tots els públics. Blaumut, una de les formacions catalanes emergents, presentaran el seu primer treball El Turista, dissabte 16 d'agost (23.30h). I La Raíz, amb el seu treball Jilgueros Tour, tancaran la festa diumenge 17, a la mateixa hora al carrer de Josep Vilar. Una hora abans, als jardins d'Apel·les Mestres actuarà The Hanfris Quartet. I el concert vermut anirà a càrrec dels 4 Jutges 4 Gats.

Una altra proposta assenyalada, sobretot per als més joves, és la Festa Ràdio Flaixbac, dissabte, després del concert de Blaumut. Els locutors i djs Andreu Presas i Carles Roca faran ballar amb la música més actual. La nit de divendres 15, dues orquestres -Di-versiones i La Banda del Coche Rojo- buscaran connectar amb el públic. L'oferta musical de Martorell serà, aquest cop, amb Toni Largo i els Argonautes -divendres-, Timón i Rumba, Apalankaos i Saraband -dissabte-. Totes les propostes són gratuïtes.

 

El Progrés, dos musicals
La sala Teatre d'El Progrés acollirà dues propostes que es presenten molt seductores: ABBA, el musical -divendres- i Gerónimo Stilton i els Fantàstics -dissabte-. En el cas, d'ABBA, el musical, l'entrada té un cost de 18€ (a taquilla, 22€) i de Gerónimo Stilton i els Fantàstics, té un preu de 5€ per al públic en general, 4€ dels 13 als 25 anys i més grans de 65 anys i 6€ a taquilla.

Les entrades es poden obtenir de forma anticipada a la llibreria Miró (fins al 7 d'agost), al restaurant El Passeig (fins al 13 d'agost) i a El Progrés. La darrera proposta a El Progrés serà l'actuació de l'Orquestra Maravella, la nit de dijous.

En la Festa Major d'enguany també hi haurà cinema al carrer, un espectacle de circ al Brellogat o el Cercanit amb el lluïment de les figures festives.

Consulteu el programa de la Festa Major de Martorell 2014

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell