Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> CiU i ERC van signar ahir el Pacte de Progrés, que farà possible la governabilitat al consistori en la legislatura 2015-2019
Les nostres noticies

CiU i ERC van signar ahir el Pacte de Progrés, que farà possible la governabilitat al consistori en la legislatura 2015-2019

12/06/2015

Les agrupacions locals de Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) van segellar, ahir a la tarda, el Pacte de progrés al qual han arribat de cara a formar un govern estable a l’Ajuntament de Martorell per als propers quatre anys (2015-2019). La presentació del pacte es va fer a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb la signatura pública de l’acord entre els màxims representants dels grups municipals, Xavier Fonollosa (CiU) i Adolf Bargués (ERC-AM), i els representants locals dels respectius partits, Jordi Vidiella (CiU) i Eva Creixell (ERC). El màxim representant de CiU a l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa va dir que Martorell ha d’encarar en el futur més immediat reptes importants en l’àmbit econòmic i social. I ho ha de fer en un context encara molt difícil, tot i l’inici de la recuperació econòmica, i en un moment d’enorme transcendència històrica en l’àmbit nacional.
Adolf Bargués, màxim representant d’ERC a l’Ajuntament de Martorell, ha assegurava que la situació política del país és excepcional. El procés cap a la creació d’un estat propi que Catalunya està vivint de manera majoritària, tant des de la societat civil com des de les institucions catalanes, reforça aquesta voluntat única de seguir el camí conjuntament i referendar la voluntat del poble.
L’acord entre CiU i Esquerra assegura un govern estable i fort i, segons Fonollosa, el 24 de maig passat els martorellencs i martorellenques van enviar un missatge clar als polítics. Per tant, han considerat que calia que es poséssim d’acord per a gestionar i governar de manera estable a l’Ajuntament. CiU i Esquerra ho han entès així , per tant, han cregut que calia unir forces i consensuar accions per fer camí plegats.
Tenint en compte el moment decisiu i transcendent que viu Martorell i el país, Bargués explica que fan una aposta decidida per eixamplar les bases i per contribuir a la millora de Martorell i construir un país nou, on la prioritat siguin les persones.
El Pacte de progrés també compromet a CiU i ERC a treballar per ampliar al màxim el consens a la resta de forces polítiques favorables a construir en comú, escoltant les seves propostes i esmenes. L'acció de govern i els principals eixos programàtics d’aquest Pacte de progrés són el compromís a contribuir a la construcció d’un nou país, a la millora social, a la participació, comunicació i transparència, a la represa econòmica, a la modernització i eficiència de l’Ajuntament i a l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Martorell. Aquests eixos programàtics es desenvoluparan en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019, que es presentarà al Ple del consistori el proper mes d’octubre.
 

 [Veure 3 comentaris]

[ Fer comentari ]

Garnatxa peluda
14/06/2015
00:25

Soc indepe fins a la médula, però l’ actitud de l’ ANC Martorell, anant a assemblees dels republicans i fent manifestos pressionant perquè fessin aquest pacte ha sigut de traca i mocador, per mi la comarcal de l’ ANC hauria de prendre cartes a l’ assumpte, no deien que no es ficarien en política? Però clar, a Martorell tot és diferent, tot si val. La Presidenta de l’ ANC Martorell Montse Valls ha fet joc brut, que ho sàpiga tothom, i es desemmascaren com la claca dels covergents martorellencs.

Beatus ille
15/06/2015
17:54

Jo també sóc indepe fins a la medul·la (no médula) i per això celebro que les dues úniques formacions que havien signat el compromís de l'ANC s'hagin entès entre elles. A Movem només hi havia la signatura A TÍTOL INDIVIDUAL de l'ara regidor Ricard Sánchez Gaya. La puta i la Ramoneta a què ens té acostumats Iniciativa, vaja. Quant a les altres formacions, val més no comptar-hi. On és, doncs, el problema? No haver poder format un tripartit d'esquerres nefast com el que es va formar el 2003?

Maria Teresa Pardo
24/06/2015
09:33

El Sr. Fenollosa és l'alcalde o batlle de Martorell, que vol dir "màxim representant".

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 3.224.220.101  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell