Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> SEAT inaugura un centre de medicina avançada per als seus 14.500 treballadors
Les nostres noticies

SEAT inaugura un centre de medicina avançada per als seus 14.500 treballadors

25/04/2017

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, acompanyats del president de SEAT Luca de Meo, i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, han inaugurat aquest matí el nou Centre d’Atenció i Rehabilitació (CARS), ubicat a la fàbrica de Martorell i dedicat íntegrament a la salut i benestar dels treballadors de l’empresa automobilística. La companyia ha posat en marxa unes instal·lacions pioneres en medicina preventiva, assistencial i rehabilitadora, en les quals un equip de 25 professionals oferiran serveis personalitzats als més de 14.500 treballadors de l’empresa.

El CARS compta amb un laboratori biomecànic equipat amb alta tecnologia, amb més de 20 càmeres que processaran en 3D les característiques esquelètiques i musculars dels treballadors, amb l’objectiu de fer més ergonòmics els llocs de treball. El centre disposa d’espais de diagnosi i prevenció de diverses patologies, en els quals les més de 3.000 treballadores de SEAT podran accedir a proves ginecològiques de detecció precoç de càncer de mama i de coll d’úter.

La companyia ha invertit 3,3 milions d’euros en aquest edifici de 1.300 metres quadrats, que segueix els paràmetres de sostenibilitat i eficiència, la qual cosa li ha permès obtenir la certificació LEED Platinum del U.S Green Building Council.

La ministra de Sanitat ha destacat que el CARS és “una gran aportació per als treballadors de SEAT i un exemple del camí a seguir per les empreses i el sistema sanitari públic”. Dolors Montserrat ha felicitat SEAT per ser la primera empresa a l’estat espanyol en aconseguir el certificat AENOR (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) d’empresa saludable, i ha aplaudit que el centre tingui una àrea dedicada a la salut mental, ja que “l’entorn psicosocial és el tercer factor que més influeix en el benestar de les persones en el seu lloc de treball, per darrera del salari i l’estabilitat”.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha explicat que el Pla de Salut Laboral de la Generalitat “contempla el concepte d’empresa promotora de la salut com un dels seus pilars”. En aquest sentit el CARS n’és exemple. El centre “és capaç de treballar en tots els àmbits de la salut: prevenció, assistència i rehabilitació”, i “consciencia dels determinants de la salut i aconsegueix que tota una comunitat laboral entri en aquesta nova cultura”. Comín ha apuntat que totes les millores que s’aconsegueixin en salut laboral seran beneficioses per al conjunt de la ciutadania: les persones guanyaran benestar, les empreses augmentaran la productivitat en reduir l’absentisme laboral i les baixes, i els governs estalviaran en despesa sanitària.

El president de SEAT, Luca de Meo, ha subratllat que “la posada en marxa d’aquest centre pioner suposa un exemple de la nostra cultura d’empresa i demostra el compromís social com a empresa saludable que som”.

Comitè Científic d’Empresa Saludable

Durant la presentació de CARS, De Meo ha anunciat que es crearà un Comitè Científic d’Empresa Saludable, una comissió d’experts que analitzarà aspectes relacionats amb la salut, el benestar i l’empresa. L’objectiu serà estudiar periòdicament millores pràctiques relacionades amb la salut, així com suggerir mesures concretes amb les quals potenciar la salut dels treballadors, tenint en compte aspectes com la nutrició saludable, l’envelliment cel·lular i la salut mental. Com a membre d’honor d’aquest Comitè estarà el Dr. Bonaventura Clotet, director del Departament de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Tries i Pujol (Badalona) i referent mundial en l’àmbit de la investigació de la SIDA. El Dr. Clotet ajudarà la companyia a constituir el Comitè, que celebrarà la seva primera reunió a finals de maig.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.4  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell