Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Formalitzat un conveni amb el CEM per fomentar la recerca i conservació del patrimoni
Les nostres noticies

Formalitzat un conveni amb el CEM per fomentar la recerca i conservació del patrimoni

13/07/2017

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la presidenta del Centre d’Estudis Martorellencs (CEM), Rosario Navarro, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per tal de potenciar la recerca, la documentació, la conservació i la difusió del patrimoni històric de Martorell, així com millorar-ne la seva gestió. A l’acte hi ha estat present el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, el director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), Valentí Santos, i el vicepresident del CEM, Alfred Mauri.

El CEM és una entitat científica i cultural sense ànim de lucre que té la finalitat de promoure el coneixement i la conservació del patrimoni històric, cultural i natural. Fomenta la investigació patrimonial, la publicació d’estudis i treballs d’investigació i divulgació, i col·labora amb les institucions competents en la matèria.

Segons explica l’alcalde Xavier Fonollosa, el conveni “regula un marc d’actuació per tal de gestionar les actuacions al conjunt de Santa Margarida i Sant Genís de Rocafort, l’antiga Farmàcia Bujons, i la resta de béns històrics patrimonials”. Aquest compromís tindrà una vigència de quatre anys, prorrogable a quatre anys més. L’Ajuntament de Martorell farà una aportació econòmica de 4.000 euros per a l’any 2017. Fonollosa considera que és “una bona eina de col·laboració, ja que és una agrupació vinculada amb la universitat, el món de la recerca i sobretot amb la història i el nostre patrimoni”.

El CEM assumeix el compromís de fer-se càrrec de l’elaboració i execució dels projectes d’investigació dels jaciments; tasques de difusió dels resultats de la recerca en l’àmbit divulgatiu i científic. Es compromet a coordinar amb l’Ajuntament de Martorell la realització de visites i activitats de divulgació; fer-se càrrec de la conservació dels elements de patrimoni dipositats i de la seva documentació i control; vetllar per la conservació i el bon estat de les instal·lacions, dels edificis i dels elements de patrimoni; dur a terme el tractament arxivístic i bibliogràfic del fons documental i biblioteca de l’antiga Farmàcia Bujons.

Ocupació temporal de Santa Margarida i la Farmàcia Bujons

Durant la vigència del conveni, l’Ajuntament de Martorell atorga al CEM llicència d’ocupació temporal del conjunt de Santa Margarida de Martorell i de l’antiga Farmàcia Bujons. L’entitat es farà càrrec de que els equipaments estigui en perfectes condicions i d’obrir-los al públic quan l’Ajuntament ho disposi, preferentment en les dates de les festes patrimonials de Martorell i segons la programació que s’estableixi.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.7  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell