Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Atreure el públic més jove amb tallers i cursos variats, nou objectiu de la Biblioteca Martorell
Les nostres noticies

Atreure el públic més jove amb tallers i cursos variats, nou objectiu de la Biblioteca Martorell

28/08/2017

La Biblioteca Martorell està diversificant la seva oferta d’activitats culturals i promovent l’eslògan Ja no només per anar a llegir amb la voluntat d’esdevenir un espai per a la realització de tallers i cursos que resultin especialment atractius a un públic infantil, adolescent i jove. Així s’ha fet palès durant el primer semestre de 2017. En aquest temps, s’hi ha celebrat tallers de fauna, d’astronomia, d’escriptura medieval, de papiroflèxia, de còmic manga o d’informàtica, i activitats com ara un campionat de videojocs, un cicle temàtic sobre Tintin i un Escape Room.

La finalitat és que les biblioteques públiques deixin de ser centres únicament dedicats a la lectura i al préstec, i que acullin espais de participació i d’interacció amb els usuaris i entre ells, mostrant una àmplia oferta de serveis formatius i tecnològics. Ho explica la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera.

La Biblioteca vol convertir-se en un espai d’aprenentatge, de creació i de sociabilització capaç de difondre coneixements a través d’altres suports. Aquests nous espais de creació estan pensats per oferir als usuaris -principalment joves- la possibilitat de crear objectes, eines o altres productes a partir de recursos físics, accés a la informació i tecnologia o materials. Parera creu que és “molt important augmentar el ventall d’activitats per a infants, adolescents i joves”.

Tallers i cursos de gener a juliol

Per això, al llarg del primer semestre d’enguany s’han realitzat diverses activitats. Al gener es van començar a desplegar amb dues activitats especialment dirigides a un públic infantil: un taller de rastres d’animals i sessions de planetari, per visualitzar el planeta Mart. Totes dues experiències s’havien englobat dins el cicle Descobreix la Ciència.

Al febrer i al març hi va haver propostes molt tecnològiques. Per exemple, el Taller CodeClub, organitzat conjuntament amb la UOC i destinat a nenes i nens de 10 a 12 anys, per aprendre a programar a través del llenguatge informàtic scratch, en sessions setmanals durant dos mesos. Més endavant, com explica Parera, “es va organitzar un torneig de videojocs amb uns 40 de nens i nenes participants i un taller de còmic manga”.

També es va organitzar un taller d’escriptura medieval, un de papiroflèxia i origami, una Jornada Tintinaire –amb photocall inclòs- i al juliol hi va haver temps per a una activitat lúdica molt estesa els darrers anys, però que mai abans s’havia fet a una Biblioteca Pública a Catalunya: un Escape Room, en el que hi van participar unes 40 persones.

Parera considera que aquest gruix d’activitats han servit per apropar més els joves cap a la Biblioteca. Per això, de cara a l’any vinent, tenen pensades noves propostes “en la línia tecnològica. Per exemple, volem fer un curs de robòtica”.

L’equipament torna a obrir en horari d’estiu

Per altra banda, la Biblioteca Martorell va tornar a obrir al públic aquest passat dilluns després d’un parèntesi per vacances. Des del dilluns 21 d’agost i fins el 15 de setembre romandrà oberta en horari d’estiu: totes les tardes de dilluns a divendres de 16.00 a 20:30h, i també els matins de dimarts i de dijous, de 10.00 a 14.00h.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.30.142  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell