Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El 2n Concurs de Cant Josep Palet de Martorell arriba amb més premis i un jurat excepcional
Les nostres noticies

El 2n Concurs de Cant Josep Palet de Martorell arriba amb més premis i un jurat excepcional

13/11/2017

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell han obert la convocatòria pel 2n Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà els dies 8, 9, 10 i 11 de març de 2018 a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell. Aquesta edició arriba amb diverses novetats, com l’increment del nombre de premis, la creació d’un jurat per a cada una de les fases i l’augment dels dies del concurs.

El primer premi s’endurà 2.000 euros (en la passada edició n’eren 1.000), a més de l’ingrés a la Xarxa de músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, premi que atorga la federació de Joventuts Musicals de Catalunya, un concert en el cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. Com a novetat, “el premiat farà l’estrena mundial, en el concert que faci a Martorell, d’una obra del compositor Joan Magrané amb text del filòsof i escriptor Francesc Pujols i Morgades”, ha avançat el periodista musical i president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau. Aquest nou premi enceta la col·laboració entre el Concurs Palet i la Fundació Francesc Pujols. Com a complement, el guardonat rebrà també una caixa d’oli Masia Can Viver, marca d’olis premium que pertany a uns familiars del tenor Palet.

El segon premi, que en l’anterior edició tenia només un valor nominal, estarà dotat de 1.000 euros, mentre que el tercer constarà de 500 euros, a més dels respectius concerts al cicle M’Clàssics de Martorell i els diplomes acreditatius.

Pel que fa als premis especials, “la gran novetat és el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga, que s’entregarà amb motiu del quart centenari del naixement d’aquest compositor martorellenc”, ha subratllat Palau. El guardó estarà acompanyat d’un concert dintre de la programació commemorativa de l’any Cererols 2018.

Els altres premis especials són el dels Sopars lírics 7 Portes, consistent en un concert dintre del cicle de concerts del restaurant barceloní; el dels Amics de l’Òpera de Sarrià, consistent en participar en una de les produccions que fa aquesta companyia; i els premis nominals als millors intèrprets de bel canto, música catalana i premi del públic.

Un jurat excepcional

La preliminar es durà a terme els dies 8, 9 i 10 de març. Per aquesta fase, el jurat el formaran la mezzosoprano Anna Tobella, el crític musical Jordi Maddaleno i el mateix Aleix Palau. La fase final, que serà el dia 11 de març, comptarà amb un jurat presidit per Christina Scheppelman, directora artística del Gran Teatre del Liceu, el contratenor Xavier Sabata, la soprano Marta Mathéu, el tenor Raúl Giménez, el compositor Joan Magrané i el crític musical Roger Alier. Jordi Maddaleno actuarà com a secretari del jurat.

Recuperació del tenor Palet i disseny

La primera edició del concurs es va dur a terme els dies 10, 11 i 12 de març de 2017 dintre del marc de l’Any Palet, que fins el desembre de 2017 reivindica la figura del gran tenor martorellenc Josep Palet i Bartomeu en el 140è aniversari del seu naixement. El certamen va comptar amb 65 participants de 9 nacionalitats diferents.

En l’apartat visual, per segon any consecutiu s’ha comptat amb la dissenyadora gràfica Laura Soriano per a realitzar la imatge del concurs. El cartell d’aquest any descontextualitza una fotografia del tenor Palet, que va vestit de cavaller Des Grieux de l’òpera Manon Lescaut de Giacomo Puccini, i el porta a l’actualitat, tot reivindicant-lo com el fenomen de masses que va ser durant la seva extensa carrera.

Bases i inscripcions: www.joventutsmusicals.cat/martorell

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 216.244.66.236  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell