Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’Ajuntament elabora un conveni per a que els usuaris del Sagrat Cor facin tallers a l’hort de Can Serra
Les nostres noticies

L’Ajuntament elabora un conveni per a que els usuaris del Sagrat Cor facin tallers a l’hort de Can Serra

06/08/2018

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Martorell ha elaborat un conveni de col·laboració amb l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. Durant un any, els usuaris dels diferents recursos a la comunitat del Sagrat Cor podran participar d’un taller d’hort a la zona del viver de Can Serra. Aquesta iniciativa persegueix una millora de la qualitat de vida dels usuaris que pateixen algun tipus de malaltia mental.

Els participants dels tallers de l’hort a Can Serra realitzaran la seva tasca a la zona del viver sota la supervisió dels monitors de l’Hospital Sagrat Cor al llarg de tot un any, en horari de 09.00 a 17.00h i de dilluns a divendres. Si l’experiència és positiva, un cop valorada regularment a càrrec d’una comissió tècnica de seguiment composada per professionals del sector, podria ampliar-se fins a quatre anys.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Martorell, destaca que “L’Hospital del Sagrat Cor de Martorell fa una feina molt lloable en favor d’aquestes persones, i ens va semblar una bona idea proposar aquest conveni per a que els usuaris se’n poguessin beneficiar”.

La finalitat principal que tindrà el taller és el treball en grup i el compartir una feina en comú dirigida a l’obtenció d’uns resultats; prendre consciència dels efectes que té la pròpia feina; desenvolupar la capacitat de cuidar; experimentar vivències com ara el pas del temps; l’espera i la tolerància a la frustració. També gaudir de l’aspecte lúdic que proporciona una activitat a l’aire lliure en contacte amb la natura i alhora, realitzar una activitat física. Cristina Dalmau:

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament reconeix que l’activitat suposarà “una millora de la qualitat de vida dels usuaris de l’Hospital del Sagrat Cor, ja que els posa en contacte amb l’entorn natural i esdevé una teràpia important”.

La durada del contacte serà d’un any, però si la comissió tècnica de seguiment ho considera oportú, podria ser prorrogable, d’any en any, fins als 4 de consecutius. Les eines del taller de l’hort aniran a càrrec del mateix Hospital Sagrat Cor, i l’accés de professionals i usuaris d’aquest centre als horts de Can Serra serà de dilluns a divendres de 09.00h del matí a les 17.00h.

Properament es procedirà a la signatura del conveni entre les dues parts.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.204  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell