Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> El Consell d’Infants és valorat pels seus protagonistes, els nens i nenes de Martorell
Les nostres noticies

El Consell d’Infants és valorat pels seus protagonistes, els nens i nenes de Martorell

10/12/2018

Una part dels nens i nenes que van arrencar, fa dos cursos, la seva participació en el Consell d’Infants han finalitzat el seu cicle com a delegats i han passat balanç a l’experiència. Són escolars que van entrar-hi quan feien 4t i que ara cursen 6è de Primària als centres d’ensenyament locals. Fer nous amics, sentir-se importants en la presa de decisions sobre el poble i exposar-les davant els companys de classe, professors, famílies i autoritats municipals han sigut els aspectes que més han valorat.

El Consell d’Infants és un òrgan creat fa dos anys per l’Ajuntament per incentivar, entre els nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària de les escoles de Martorell, la implicació sobre temàtiques locals. Una manera de posar de relleu que la presa de decisions no només és cosa d’adults. Un botó de mostra va ser la jornada de votacions del passat 11 de juny, en la que 990 escolars locals van triar les propostes més importants per millorar Martorell d’entre una llista de 26. Unes idees que prèviament havien estat formulades, debatudes, divulgades i presentades a través del Consell.

Tot aquest treball que fan els delegats del Consell té com a destinació final els Pressupostos Participatius. La partida econòmica que s’hi destina és de 40.000 euros, per fer realitat les seves idees més votades. Enguany, els infants han decidit que es doti de WiFi gratuït als espais i equipaments municipals, i l’opció guanyadora de l’any passat va ser la creació de l’aplicació ésMartorell per notificar tot tipus d’incidències de la via pública.

Cinc dels 14 infants que acaben tasca com a delegats del Consell han explicat les seves impressions sobre tot allò que han experimentat en aquest òrgan consultiu. Són la Sara Linares, l’Oriol García, la Sonia Alcoberro, la Candela Guerra i l’Iker Arnosi. A partir d’ara, podran continuar un any més, però amb una nova tasca: assessorar els més petits, els infants de 4t que s’incorporen enguany.

Sara Linares: “M’agrada la idea de seguir un any més al Consell”

La Sara té molt clar que li satisfà “seguir un any més al Consell com a assessora, perquè puc estar més temps amb els nous amics que he fet”. Els companys de classe de l’Escola Lola Anglada la van escollir per unanimitat com la seva delegada i ella ho va acceptar encantada: “jo tenia molta il·lusió de ser-ho i ningú m’ho va qüestionar”. A partir d’aquí, explica que “vaig recollir les propostes que es van fer des de la nostra escola, les vam debatre amb la resta de delegats a les reunions, vam fer un vídeo per explicar les decisions preses i també les vam exposar a les nostres famílies i al nostre alcalde”. En aquest sentit, confessa que “em va emocionar molt saludar l’alcalde, explicar-li coses i que ens féssim amics”.

Oriol García: “M’he sentit com un segon alcalde”

L’Oriol estudia a l’Escola La Mercè i fer de delegat l’ha fet sentir “com un segon alcalde, perquè he tingut la possibilitat de canviar Martorell amb l’ajut dels companys”. Per això, diu que “m’ha semblat molt bona idea el Consell d’Infants per a que estiguem més a gust en aquest poble”. La seva família viu a Collbató, i explica que “abans quasi no coneixia a ningú quan anava pel carrer a Martorell, però gràcies al Consell he fet bastants amics, me’ls trobo arreu i fan que aquí no em senti estrany”. Des de la seva escola li ha tocat presentar dues propostes: “un Skate Park per nens, perquè veiem que el que hi havia sempre estava ocupat per adolescents i el volíem per a tots. Aquest any hem plantejat crear un carril bici per aquells ciclistes o turistes que vulguin visitar Martorell i fer-hi rutes”.

Sonia Alcoberro: “He trobat nous amics que són com jo”

La Sonia ha representat durant dos anys l’Escola Vicente Aleixandre. Explica de quina manera la van escollir com a delegada: “Els meus companys saben que m’agrada molt parlar i em van dir que em presentés jo. Quan ens ho van proposar, vaig aixecar la mà i la resta de la classe es va posar d’acord per a que ningú més ho fes”. Al Consell, ha trobat “molts companys que són com jo i un bon rotllo que a l’escola és més difícil d’aconseguir. És molt extrovertida, però reconeix que “la primera vegada que em va tocar fer un vídeo sobre les propostes em va fer una mica de vergonya. Però l’experiència em va agradar!”. Ara, seguirà com a assessora dels més petits, tot i que no li falten noves idees: “M’agradaria proposar un aparcament per bicicletes als equipaments esportius”.

Candela Guerra: “És una experiència per a que millori el poble”

La Candela també té 11 anys, estudia 6è de Primària i ha estat una de les delegades en representació de l’Escola Juan Ramón Jiménez. Com la resta dels seus companys, valora de manera molt positiva el seu pas pel Consell d’Infants aquests dos anys: “M’ha agradat molt. És una experiència en la que ajudes a millorar el poble”. Com a delegada, a la Candela li ha tocat fer diverses tasques, com ara “escriure en un full les propostes que feien els meus companys a classe. Després venia al Consell i les explicava. Ens repartíem per grups i havíem de preparar un vídeo per a que després tots plegats votéssim les propostes”. Conclou que “mai havia fet una activitat com aquesta, ha estat molt nova. A més, he conegut gent molt amable i he fet noves amistats”.

Iker Arnosi: “No m’imaginava que els nens fóssim tant importants per decidir”

L’Iker també és alumne de l’Escola Juan Ramón Jiménez. Al principi no entenia massa bé què es feia al Consell d’Infants, però quan ho va descobrir, li va agradar molt la sensació. “Primer pensava que només votarien les propostes els delegats, i em va sorprendre molt veure com van votar-les tants nens i nenes de totes les escoles de Martorell”. Per tot plegat, diu que “no m’imaginava que els nens fóssim tant importants a l’hora de decidir”. El balanç que en fa, després de dos anys de participar-hi, és que “han millorat bastantes coses del poble que eren necessàries”. A ell li va tocar, per exemple, defensar la idea de la seva escola de millorar els fanals i els voreres de Martorell, inclosa a la llista de votacions.

 

 

 

 

 

 

 

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.43.204  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell