Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Més formació en noves tecnologies per a martorellencs majors de 55 anys
Les nostres noticies

Més formació en noves tecnologies per a martorellencs majors de 55 anys

11/02/2019

Els esplais de la gent gran de Martorell acolliran enguany cinc tallers pràctics de formació en noves tecnologies. Les sessions aproparan els majors de 55 anys a la informàtica, Internet, fotografia, vídeo i ús de les xarxes per a fer gestions habituals. La iniciativa s’emmarca dins el programa ‘Gent Gran Activa’ de l’Ajuntament, en conveni amb l’Obra Social La Caixa.

Els tallers, d’entre 16 i 24 hores de durada, es desplegaran als esplais de Buenos Aires i La Vila, s’adrecen als seus usuaris i a qualsevol persona major de 55 anys. Les inscripcions es fan als esplais, a la Unitat per a la Gent Gran Activa de l’Ajuntament o a les Oficines d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Fernández: “Ser gran no vol dir renunciar a les noves tecnologies”

Els tallers són fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Martorell, el PMSAPM, les associacions de gent gran de Martorell i l’Obra Social La Caixa, fins a finals de 2019. Albert Fernández, regidor de Gent Gran i Salut de l’Ajuntament, destaca que “tenen una resposta molt bona de públic”.

El regidor comenta que la principal finalitat és “demostrar que la gent gran pot adaptar-se totalment a les noves tecnologies i, gràcies als tallers que ja portem fent d’anys anteriors, han après a fer un PowerPoint, a fer servir el WhatsApp o a editar i retocar fotografies, per exemple”.

Unes noves tecnologies que cada cop són més importants per a diferents aspectes de la vida qüotidiana, com ara la banca online, el pagament mitjançant mòbil, les contractacions i control de factures i rebuts online o la comunicació amb la família.

Els cinc tallers

El taller ‘Iniciació a la informàtica’ (16 hores), es desplegarà en sessions de dues hores setmanals per tal de familiaritzar els usuaris amb l’ordinador, el seu funcionament, el ratolí o el teclat. Sabran què és Internet, Windows, un sistema operatiu, un tractament de text o el correu electrònic, entre d’altres conceptes.

‘Fer tràmits per Internet’ (20 hores), és pensat per a persones que vulguin comprendre i fer servir eines digitals útils per a les seves gestions.

‘Comunica’t per la Xarxa’ (24 hores), va dirigit a qui vulgui aprendre les eines d’Internet per a comunicar-se amb amics, companys i familiars.

El ‘Prepara la teva sortida o desplaçament’ (20 hores), s’orienta als que els interessi aprofundir en les eines d’Internet que faciliten l’organització d’un desplaçament o viatge -transports, allotjaments, etc-.

Finalment, ‘Imatges per a recordar ‘ (24 hores), és ideal per a interessats en fotografia i vídeo digital, tant per adquirir coneixements bàsics com avançats.

A banda, a finals de gener s’ha celebrat una formació orientada a l’ús d’smartphones i tablets mitjançant l’oferta que la Fundació Pere Tarrés i Vodafone realitzen a la gent gran. Per a complementar-la, a partir del setembre de 2019, la Unitat per a la Gent Gran Activa, en col·laboració amb el PTT d’ensenyament, branca mecànica tornarà a reeditar el Taller d’smartphones d’1 hora setmana fins a finals d’any, experiència que el 2018 va tenir molt bona participació i implicació per part del PTT i fantàstica acollida per part de la gent gran participant.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.1  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell