Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Desarticulada una de les organitzacions criminals més activa especialitzada en els robatoris amb força a domicilis
Les nostres noticies

Desarticulada una de les organitzacions criminals més activa especialitzada en els robatoris amb força a domicilis

10/06/2019

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), amb la col·laboració de mossos de les comissaries d’Horta i Les Corts, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional i amb el suport de la policia de Geòrgia, han desarticulat una organització criminal especialitzada en robatoris amb força a domicilis. Els detinguts haurien actuat, entre altres poblacions, a Martorell.

Durant el temps que ha durat la investigació, els agents han localitzat indicis de la participació delictiva en més de 70 robatoris amb forca a domicili, amb afectació principal a la ciutat de Barcelona, però també a Madrid i altres municipis de la geografia catalana com Martorell, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Berga, Abrera, Sitges, Mataró, Montcada i Reixach i Santa Coloma de Gramenet.

Els fets es remunten al primer trimestre de 2018, pocs mesos després que hagués finalitzat el rodatge de la sèrie de ficció de TV3 Merlí en un centre escolar del barri de Sant Genís a Barcelona, on un grup nombrós de persones d’origen georgià van ocupar l’edifici.

A partir d’aquest moment es van començar a produir robatoris amb força a domicilis, a banda d’altres fets delictius relacionats amb el patrimoni. Els veïns i comerciants de la zona, alarmats per la situació d’inseguretat que s’havia creat com a conseqüència d’aquesta realitat delictiva, es van començar a amoïnar i a posar-ho en coneixement de la policia.

Poc després l’activitat policial va donar els primers fruits i els Mossos van poder detenir un primer grup de persones de nacionalitat georgiana que s’havien amagat a l’institut just després de cometre un robatori en un pis de la zona.

Al cap d’uns dies alguns dels arrestats, que havien quedat en llibertat amb càrrecs, van ser detinguts novament a Madrid per delictes de la mateixa naturalesa que havien comès amb altres lladres de nacionalitat georgiana.

El fet que els investigadors veiessin que estaven davant d’un grup criminal amb mobilitat per diferents punts de l’Estat espanyol va comportar que es creés un equip de treball conjunt amb agents de la Policia Nacional. En només unes setmanes els agents d’ambdós cossos van poder reunir indicis i proves suficients per concloure que aquesta organització criminal era una de les més actives i amb més integrants de les que havien operat mai a la ciutat de Barcelona.

A l’interior del centre escolar els investigadors han arribat a acreditar la presència de més de 100 persones d’origen georgià, tots amb nombrosos antecedents policials, també en diversos països de la Unió Europea. Es tracta sempre de delictes contra el patrimoni i, especialment, robatoris amb força en domicilis, tipologia delictiva en la qual els investigats s’havien especialitzat.

Una activitat delinqüencial molt metòdica

Els investigadors van poder acreditar com els investigats s’organitzaven en grups de tres o quatre persones que sortien algunes nits a cometre robatoris amb força en habitatges ubicats a la rodalia de l’escola, però també en altres districtes de la ciutat o en municipis de la demarcació de Barcelona. Els lladres seleccionaven minuciosament els pisos que volien violentar després d’haver fet servir marcadors. Per fer-ho col·locaven petites peces de plàstic o tires de cola als marcs de les portes d’entrada amb la finalitat de saber si els propietaris serien a l’interior del pis o no.

L’operació s’ha saldat amb la detenció de 26 persones com a autors de diferents delictes contra el patrimoni, catorze de les quals estan en presó preventiva, i amb 61 persones més arrestades per infracció de la Llei d’Estrangeria.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.210  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell