Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Divendres comença el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals
Les nostres noticies

Divendres comença el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals

18/06/2019

El Pla d’informació i vigilància (PVI) es va iniciar l’any 1996 a la comarca de l’Alt Penedès i el 2000 es va estendre a gairebé tots els municipis de la demarcació de Barcelona. En aquestes dues dècades s’ha constat una sensibilització dels ciutadans i una disminució molt marcada de les conductes de risc a partir dels esforços realitzats en accions d’informació i dissuasió especialment en punts concrets on es concentra la població usuària de les zones forestals, sense oblidar la vigilància en aquelles zones més sensibles, especialment els territoris inclosos dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

En aquesta edició del 2019, els mitjans humans del PVI el constitueixen 259 persones, de les quals 38 són guaites situats en 18 punts de vigilància fixa, 182 informadors amb vehicle per recórrer un total de 91 rutes, 33 operadors de telecomunicacions i sis responsables de control. El pressupost global que aporta la Diputació de Barcelona al Pla és de 2,27 milions d’euros.

Període i horari del PVI

La campanya PVI 2019 es desenvoluparà entre el 14 de juny i el 30 d’agost de 2019. L’horari cobreix les hores de màxim perill d’incendi forestal i és el comprès entre les 12.30 i les 19.30h, durant tots els dies de la setmana del període establert.

Les primeres setmanes són especialment importants de cara a la prevenció, atès que la població encara no té assumida la percepció el risc. El PVI posa especial èmfasi en aquest període, amb la informació activa a la població i la dissuasió associada a la presència sobre el territori del personal del PVI. A mesura que avança la campanya, les conseqüències positives d’aquest treball, així com de la resta dels dispositius, s’evidencien en el fet que la població està més conscienciada.

Consells per a la prevenció d’incendis

Es contempla la possibilitat de perllongament excepcional de la campanya, en tot o part del dispositiu, en cas que es donin condicions meteorològiques de sequera extrema i sense previsions de pluja per finals d’agost. També es contempla la possibilitat d’allargar el contracte dels responsables del control o dels operadors de suport a la coordinació en cas de necessitat del servei.

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha recordat que, com cada any, s’han revisat els hidrants estratègics per a l’extinció d’incendis i reparat les pistes forestals per facilitar l’accés als Bombers. Martínez ha recordat que durant els mesos d’alt risc d’incendi no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

No es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. Del 23 de juny a l’1 de setembre, es tancarà la zona de barbacoes del Parc Forestal de Can Cases, i durant el mes d’agost, restarà tancat al trànsit de vehicles rodats.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 66.249.66.36  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell