Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’exposició ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’ s’inaugurarà el 15 de setembre a La Caserna
Les nostres noticies
Exposició “Ossos. Un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física”

L’exposició ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’ s’inaugurarà el 15 de setembre a La Caserna

03/09/2019

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) i els Museus de Martorell faran arribar l’exposició itinerant Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física amb aportacions específiques del cas martorellenc. La inauguració es durà a terme el 15 de setembre (12.00h) a La Caserna i estarà a càrrec de l’antropòloga i comissària de la mostra Elena García Guixé. En l’acte també participaran membres del CEM com a responsables de l’àmbit local de l’exposició.

Tal com explica Alfred Mauri, vicepresident del CEM, molta gent mostra interès pels resultats de les investigacions a jaciments com el de Santa Margarida i en aquesta exposició els visitants podran conèixer els resultats. A més a més, podran recórrer vuit àmbits diferenciats dins del viatge al qual se’ns convida: Introducció a l’època medieval, Què ens expliquen els ossos, L’alimentació, Els oficis i l’estil de vida, Medicina i Salut, La justícia, Violència i guerra i L’experiència de la mort.

Amb tot això, des del Centre d’Estudis Martorellencs, s’afegirà una aproximació a través d’una presentació interactiva on els visitants podran descobrir l’aportació dels jaciments de Martorell, on tenim diferents necròpolis. Durant les setmanes que s’establirà l’exposició es realitzaran diverses activitats a la mateixa Caserna. Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, el 13 d’octubre (12.00h) es farà la xerrada sobre “Què ens expliquen els ossos i els cementiris de Martorell” a càrrec de l’antropòloga física Maria Eulàlia Subirà i Alfred Mauri, vicepresident del CEM.

El 30 d’octubre (17.30h) es realitzarà un taller de Catrines mexicanes a càrrec dels Museus de Martorell. La finalitat és mostrar les diferents maneres d’afrontar la mort segons cada cultura. El tancament de l’exposició serà el 10 de novembre (12.00h), coincidint amb la setmana de la ciència. Per aquest motiu l’acomiadament anirà acompanyat d’una activitat familiar basada en una proposta didàctica sobre què ens expliquen els ossos.

L’exposició itinerant està produïda pel museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Durant tota la durada de l’exposició tots aquells grups, entitats i escoles que ho demanin també hi trobaran un servei didàctic amb activitats relacionades amb els estudis de l’antropologia.

Per altra banda, el Centre d’Estudis Martorellencs continuarà amb les sortides geològiques que ja s’havien iniciat a la primavera passada. La següent probablement es realitzarà a les portes de la Festa del Roser, cap a finals de setembre. L’itinerari tindrà com a objectiu descobrir altres aspectes de la geologia de Martorell combinant-los amb un maridatge de vins. La geologia, al cap i a la fi, es tradueix en una diferenciació del gust del vi.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 185.191.171.10  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell