Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Els participants a La Marxa per la Llibertat fan nit a Ca n’Oliveres
Les nostres noticies
Els participants a La Marxa per la Llibertat fan nit a Ca n’Oliveres

Els participants a La Marxa per la Llibertat fan nit a Ca n’Oliveres

22/10/2019

Prop de 7.000 persones provinents de dues les cinc Marxes per la Llibertat, convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per protestar contra la sentència del procés, han arribat aquesta tarda a Martorell. Uns 800 participants fan nit al recinte de Ca n’Oliveres i demà aniran a peu fins a Barcelona, coincidint amb la vaga general convocada per la Intersindical CSC.

Les cinc Marxes per la Llibertat van sortir dimecres de Girona, Berga, Vic, Tàrrega i Tarragona. Aquestes dues darreres han confluït avui a la nostra població, tot just un dia abans d’arribar a la capital catalana.

La marxa que va començar dimecres a Tàrrega ha sortit aquest dijous d’Igualada, a les 8.00, i ha avançat per l’A-2 per Castellolí fins al Bruc, on han parat per dinar. Després han reprès la marxa per l’A-2 fins a Martorell, on han arribat poc abans de les 19.00h.

Els participants a la marxa que va sortir de Tarragona han iniciat avui el camí des de Vilafranca, a les 7.00, i han caminat per l’AP-7 fins arribar a Sant Sadurní per dinar. A continuació, han seguit per l’AP-7 i l’E-15 per arribar a Martorell cap a les 17.30h.

En un ambient tranquil i festiu, els marxants han recorregut diferents carrers de la nostra població fins a Ca n’Oliveres, on han estat rebuts pels voluntaris de l’ANC del Baix Llobregat. La secretària nacional de l’ANC i membre de la comissió d’organització, Montserrat Siñol, ha destacat que “tot ha anat molt bé i amb molta participació de voluntaris, uns 300, ja que aquesta acció l’hem entomat des del secretariat comarcal amb la coordinació de tots els pobles. Tenim entrepans per a més de 2.000 persones, begudes i fruita a cost zero, gràcies a la col·laboració de la pagesia i els comerços del Baix Llobregat”.

L’Enric ha vingut caminant des de Tarragona en dues etapes, dimecres va fer 52 quilòmetres i avui 30. Tot i estar cansat, ha reconegut haver viscut “una de les experiències més boniques de la meva vida”. La Isabel és olesana i s’ha afegit a la marxa des d’Esparreguera amb la seva germana. Ha subratllat la “companyonia, tranquil·litat, familiaritat i la bona acollida dels martorellencs”.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; regidors de l’equip de govern (Junts per Martorell) i d’ERC; el diputat martorellenc al Congrés per ERC, Joan Capdevila; l’exportaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà; l’exalcalde de Martorell, Salvador Esteve; l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; Artur Junqueras, pare de l’exvicepresident de la Generalitat empresonat, Oriol Junqueras; Gegants i Capgrossos de Martorell, així com una munió de convilatans, s’han atansat al recinte per rebre els caminants.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha volgut comprovar in situ la recepció i ha afirmat que “estem preparats per acollir molta gent, ja que a Ca n’Oliveres tenim la Nau 1 amb 5.500 metres quadrats i la Nau 2 amb 1.700 metres quadrats. No hi ha molts pobles que tinguin espais tan grans com aquests. He de reconèixer que els voluntaris han fet una gran feina. L’ambient és molt familiar, pacífic, cívic i democràtic. Les coses s’estan fent bé, com sabem fer els catalans”.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha fet els 37 quilòmetres a peu des de la seva ciutat. “Ha estat molt impactant travessar el túnel del Bruc i veure tots els paisatges que s’endinsen cap al Baix Llobregat. Pels pobles se’ns ha anat unint gent i hem acabat fent aquesta columna cívica i pacífica que ens ha portat cap a Martorell. Agrair als martorellencs i al seu alcalde que ens hagin rebut amb tanta efusivitat”, ha destacat.

Els participants a les Marxes per la Llibertat tenen previst sortir de Martorell demà, a les 7.15, i avançar per l’N-2, l’A-2, la B-23 i l’avinguda Diagonal fins a arribar al centre de Barcelona, a les 15.00.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 52.70.240.171  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell