Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> S’inicia un nou taller d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès a la Biblioteca
Les nostres noticies
Taller d'escriptura de l'Ateneu Barcelonès a la Biblioteca

S’inicia un nou taller d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès a la Biblioteca

07/11/2019

La Biblioteca Martorell va engegar, aquest dijous al vespre, un nou taller d’escriptura titulat ‘Escriure ficció: tècniques narratives per a la creació d’històries’. Carles Adamuz, professor de tècniques narratives a l’escola de l’Ateneu Barcelonès, és el conductor de les cinc sessions programades, d’una durada total de 10 hores. La cita ha tingut una bona acceptació, amb 16 persones inscrites.

Just abans de l’inici de la primera sessió, Adamuz va desgranar l’essència del taller, que pretén endinsar els inscrits “en les principals tècniques narratives, per poder degustar una mica el món de la literatura a peu de carrer. Es tracta de fer un petit viatge que segur que donarà bons resultats, com en l’anterior ocasió de l’any passat en aquest espai”. D’entrada, destacava la bona expectativa que ha generat: “S’hi ha apuntat 16 persones, i això és un èxit. A més, hem retrobat alguns ex alumnes que van quedar contents de l’edició anterior”.

Al curs s’hi han apuntat persones de diferents franges d’edat. Un perfil molt variat, transversal, que esdevingui “una porta d’entrada a l’escriptura”. Reconeix que va adreçat tant a persones que volen fer les primeres passes davant el repte del paper o la pantalla en blanc, d’altres que han escrit textos i que els han presentat –i fins i tot guanyat- en alguns certàmens i dels que tenen inquietud amb l’art de la paraula. Per a tots ells, reconeix, “farem un acompanyament personalitzat per a que tothom estigui ben atès”.

El taller es composa de 5 sessions de 2 hores cadascuna “amb una part teòrica però que va dialogant molt amb la pràctica”. Es treballarà especialment el gènere del relat, el conte, per confeccionar “un petit producte narratiu, encara que també podrem treballar textos en altres formats”. Un gènere, el conte, que requereix “una gran concisió. Activarem la creativitat i ens adaptarem als perfils de la gent que hi participa”.

Adamuz defensa que la pràctica de l’escriptura “és una experiència molt personal, que permet activar aspectes que potser semblaven molt oblidats o que els participants no sabien que tenien. Serà com una mirada al món”.

Les altres quatre sessions tindran lloc a la segona planta de la Biblioteca els dijous 7, 14, 21 i 28 de novembre, en horari de 18.00 a 20.00h.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.17.41  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell