Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> L’Ajuntament modificarà l’ordenança de circulació per regular la mobilitat de patinets, monopatins i bicicletes
Les nostres noticies
L’Ajuntament modificarà l’ordenança de circulació per regular la mobilitat de patinets, monopatins i bicicletes

L’Ajuntament modificarà l’ordenança de circulació per regular la mobilitat de patinets, monopatins i bicicletes

14/01/2020

L’Ajuntament de Martorell farà un estudi de mobilitat i una modificació de l’ordenança de circulació amb la intenció de posar ordre al trànsit dels vehicles de mobilitat personal (VMP). A manca de l’aprovació del futur Reglamento General de Vehículos de la Dirección General de Tráfico (DGT), l’Ajuntament fa un pas per garantir la seguretat vial al municipi i la pacificació del trànsit entre vianants i patinets, monocicles i bibicletes. Així es va anunciar al Ple de desembre, després que Ciutadans presentés una moció al respecte.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de l’Ajuntament, Lluís Sagarra, anunciava durant la celebració del Ple que el govern municipal “està treballant en la modificació de l’ordenança municipal de circulació, que presentarem properament per seguir vetllant per la seguretat vial del municipi”.

Sagarra va dir que l’equip de govern estava a l’espera “de la modificació del Reglamento General de Vehículos”, que posarà en pràctica properament a l’àmbit estatal la Dirección General de Tráfico (DGT). Mentrestant, la mateixa DGT ha fet un avanç -una instrucció, el passat 3 de desembre-, que per Sagarra “és molt més concreta que l’anterior de 2016”, i sobre la que es treballarà a l’hora de fer modificacions.

La modificació és la resposta a la moció presentada per Ciutadans, que instava l’Ajuntament a realitzar un estudi de la modificació de l’ordenança per regular l’ús dels aparells elèctrics de mobilitat personal. Pel portaveu, Juan José Pérez, “cada cop hi ha més gent que fa servir patinets, bicicletes i monocicles. Són un mercat amb un futur prometedor i seran referent contra la congestió i contaminació la propera dècada”. Per això, deia, cal “que ens avancem a possibles problemes de convivència, fomentant la mobilitat sostenible i segura que integri els vianants amb els nous artilugis” i afegia que “algunes poblacions ja ho han fet amb un marc normatiu específic”.

La moció apostava per fer “un estudi per afegir en l’ordenança els monocicles, bibicletes, patinets i altres aparells elèctrics, incloent-hi aspectes rellevants per a una mobilitat sostenible, segura i cívica”.

Coincidència en la necessitat de regular la circulació dels VMP

Els cinc grups municipals van coincidir en la necessitat d’abordar aquesta nova realitat als carrers i places del municipi i treballar per regular la circulació de patinets, monocicles i bicicletes per evitar situacions de conflicte amb els vianants i millorar la seguretat de tothom. Junts per Martorell, el PSC, Movem Martorell i C’s van votar a favor de la moció, mentre que ERC s’hi va abstenir.

La regidora del PSC Remedios Márquez apuntava que “l’objectiu és resoldre un problema de convivència, ja que la normativa va per darrere del producte”, i afegia que alguns ajuntaments ja han posat fil a l’agulla elaborant “ordenances municipals segons les característiques pròpies”.

La portaveu i regidora de Movem, Laura Ruiz, deia que “hi ha usuaris d’aquests vehicles que no saben per on han de circular” i que entén “la prudència de l’equip de govern d’esperar a la publicació de la futura llei a l’hora de fer modificacions”, però afegia que “hores d’ara ja es poden fer coses, com censar patinets i determinar les mesures de protecció a portar”.

ERC, de la seva banda, es va abstenir en considerar que no cal fer un estudi previ i sí “adequar la recent instrucció de la DGT a l’ús del municipi”, ja que aquesta fixa, per exemple, “les velocitats mínima i màxima dels vmp en 6 i 25 Km/h” i contempla “sancions per infraccions dels seus usuaris, com ara l’ús de mòbils, del casc o el consum d’alcohol”. Ho destacava el regidor republicà Soulimane Messaoudi.

L’elaboració de l’estudi i la modificació de l’ordenança de circulació seran els propers passos de l’Ajuntament amb l’objectiu d’evitar situacions de conflicte a la via pública entre vianants i conductors dels VMP.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 85.208.96.199  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell