Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Més voluntaris que mai per organitzar la fase local del campionat Cruyff Courts
Les nostres noticies
Semifinal Cruyff Court

Més voluntaris que mai per organitzar la fase local del campionat Cruyff Courts

14/01/2020

Prop de 40 estudiants de centres d’ensenyament locals s’han inscrit a les sessions formatives dels Cruyff Heroes que la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament iniciarà el proper mes de febrer. En 10 classes, els voluntaris aprendran a organitzar un torneig de futbol de les característiques del Cruyff Courts, del qual Martorell n’és una seu. Aquest és un projecte de la Fundació Johan Cruyff que promou la pràctica esportiva, l’activitat física, l’esport adaptat i els valors entre els infants i els joves.

L’aula de formació del Pavelló de Can Cases acollirà, de febrer a abril, les sessions, una per setmana. Els voluntaris aprendran a organitzar el Cruyff Courts, un campionat anual de futbol 6 (6vs6) entre equips formats a les escoles, destinat a nenes i nens de 10 a 12 anys, que es disputa a tres fases -local, autonòmica i estatal- fins al juny.

L’Ajuntament de Martorell va signar un conveni amb la Fundació fa quatre anys per instal·lar una pista de futbol de 42×28 metres -una Cruyff Court- a Les Carolines, i per promoure els Pati14 -equipaments per al foment de l’esport adaptat- a quatre centres: les escoles Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre, Juan Ramón Jiménez i José Echegaray. També fa quatre anys, “dos tècnics municipals, Raquel Pérez i Enric Gotsens, van rebre la formació de la Fundació per ensenyar als nous voluntaris”, tal com explica el tècnic d’Esports de l’Ajuntament, Gerard Franch.

Els voluntaris o Heroes es formen “tant per encarar el seu futur laboral com per saber organitzar un torneig, una competició o un esdeveniment esportiu, encarregant-se de tasques com ara l’arbitratge, els quadres competitius o les classificacions, per exemple”.

Per captar-ne, es fan sessions informatives als centres “buscant noies i nois de 4t d’ESO, una edat ideal perquè és quan comencen a tenir inquietuds al voltant del seu futur”. Franch afegeix que “el projecte s’ha consolidat. Vam començar sent 10 voluntaris i aquest any ja rondem els 40, amb paritat total”.

Al maig, amb data per determinar, Les Carolines albergarà la fase local del torneig entre els equips escolars de sis o set membres que hi vulguin participar. D’aquesta cita en sortiran uns guanyadors que prendran part en la fase territorial “que aquest any optem a organitzar junt amb Terrassa, Manresa, la Pobla de Segur, els Hostalets de Pierola i Igualada”, diu el tècnic. L’any passat, Martorell ja va ser seu de les semifinals territorials.

Les sessions formatives al Pavelló Esportiu Municipal de Can Cases començaran el proper 3 de febrer.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.59.198  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Abril2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell