Ràdio Martorell 91.2 fm

Pàgina principal >> Les Noticies >> Mor Montserrat Domènech, titular i directora de l’Escola La Mercè durant dues dècades
Les nostres noticies
Montserrat Domènech

Mor Montserrat Domènech, titular i directora de l’Escola La Mercè durant dues dècades

27/05/2020

L’exprofessora, directora i titular de l’Escola La Mercè, i membre de l’ONG Mans Mercedàries, Montse Domènech, ha mort aquest migdia deixant la seva empremta al centre martorellenc. Domènech, que era religiosa mercedària missionera, també va formar part de l’ONG Mans Mercedàries des de la seva fundació, ara fa 22 anys.

Domènech va tenir dues etapes a l’Escola La Mercè. Per una banda, la de professora, en l’inici de la seva carrera, i en què després va marxar a un dels centres que amb què compta la Fundació Educativa La Mercè arreu de l’estat. I després del seu pas per l’escola de Sant Feliu de Llobregat, va tornar a Martorell per assumir la direcció com a titular i directora, el curs 1992-1993. Aleshores, aquest doble càrrec corresponia a membres no laics, i Domènech va ocupar-lo fins que fa cinc anys, quan La Mercè va entrar a la fundació i aquesta direcció recau, juntament amb la de la resta d’escoles de Santander, Saragossa i Sant Feliu de Llobregat, en la Fundació Educativa La Mercè.

Activa també a Mans Mercedàries

Durant la seva etapa com a titular i directora va implicar-se, a més, amb l’ONG Mans Mercedàries des de la seva fundació, ara fa 22 anys. Domènech va mantenir-se al peu del canó de manera ininterrompuda i també va tenir temps per formar part del Patronat de la Fundació d’Escoles Mercedàries (FEM), la fundació a la qual forma part l’Escola La Mercè de Martorell. Per a l’actual directora pedagògica de l’escola, Montse Font, el paper de Domènech va anar molt lligat a la innovació i a la dedicació que va tenir pels mestres i els alumnes.

En aquest sentit, la responsable de l’ONG Mans Mercedàries, Montse Torras, coincideix a destacar-la com una referència i una treballadora incansable pel centre. A més, posa en relleu la seva implicació amb l’entitat solidària.

Font conclou que va ser un suport en la seva tasca com a directora i que ha estat un aprenentatge constant dur a terme la seva feina colze a colze amb l’exdirectora del centre martorellenc.

D’entre els darrers actes sonats de l’escola, Montserrat Domènech va celebrar el 150è aniversari de l’Escola La Mercè com a titular. Domènech guardava, a més, una relació molt especial amb el pintor Jaume Muxart, qui va morir fa poc més d’un any, i és que la religiosa i l’artista eren cosins. A més, també estava connectada amb l’actor de teatre Joan Lluís Bozzo, de qui era tieta.

 

[ Fer comentari ]

   

El teu comentari ...

Enviant desde: 47.128.62.197  
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)


Publicar comentari
 

Març2024

DlDmDcDjDvDsDg
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  Un producte de:

www.aMartorell.com
  Col.labora:

Logo Solvay Martorell